Pechverhelping motor

Je valt onderweg plotseling stil met de motor. Dat is erg lastig want nu geraak je niet tot je bestemming. Wie kan er jou dan helpen om jouw motor te herstellen zodat je weer de weg op kunt?

Bereken eenvoudig jouw motorverzekering

Wat doet de pechverhelping motor?

De pechverhelping is een aanvullende verzekering op jouw BA motorverzekering. In het geval van pech of technische problemen zorgt de pechverhelping ervoor dat je onmiddellijk hulp krijg in binnen-en/of buitenland. We verstaan onder hulp onder meer het slepen of ter plaatse herstellen van jouw motor, en ervoor zorgen dat jij op de bestemming geraakt.

Wat dekt de pechverhelping motor?

De dekkingen van een pechbijstandsverzekering verschillen per verzekeraar. Informeer je dus bij jouw verzekeraar naar de exacte dekkingen van jouw pechverhelping. De pechverhelping biedt in meeste gevallen dekking bij:

  • Een ongeval
  • een mechanisch, elektronisch, elektrisch of hydraulisch defect
  • een defect koelingssysteem
  • een defect anti-diefstal- of alarmsysteem
  • een lekke band
  • brandstofpech
  • sleutels vergeten, verloren of gestolen

Ben je geen 4 seizoenen motorrijder, maar rijd je enkel in de lente en zomer? Sommige verzekeraars zullen je dan zelfs de optie bieden om je verzekering tijdelijk te bevriezen tijdens de koude maanden. Zo betaal je niet voor een verzekering waarvan je weet dat je ze niet kan gebruiken.

Welke verzekeraars bieden pechverhelping moto aan?

Verschillende verzekeraars bieden pechverhelping aan waaronder Touring, VAB en Europ Assistance. Wil je graag weten hoeveel de pechverhelping motor jou gaat kosten en welke dekkingen die heeft? Dan kan je eenvoudig op Verzekeringen.be jouw pechverhelping berekenen en vergelijken.