P&V verzekeringen

P&V verzekeringen

P&V verzekeringen (Prévoyance & Voorzorg) is lid van de P&V groep. Sinds haar oprichting positioneert zij zich als een onderneming van de sociale economie. Hiervoor ambieert zij een moderne & dynamische verzekeringsmaatschappij te zijn, een verzekeraar die rechtstreeks en persoonlijk contact onderhoudt en ieder jaar haar klanten in de tak leven een winstdeelneming uitbetaalt. Bovendien toont P&V verzekeringen zich als een verzekeraar met een menselijk karakter via haar vele initiatieven. Behoren ook tot de P&V groep: de makelaarsmaatschappijen Vivium verzekeringen & Piette & Partners (Kortrijkse verzekeraar) en de directe verzekeraar Actel Direct.

Je vindt hieronder de volgende informatie terug:

Wie is P&V?

In 1907 wordt, onder stimulans van Dhr Louis Bertrand (kernfiguur bij de Belgische Werkliedenpartij), de coöperatieve verzekeringsmaatschappij Sociale Voorzorg (Prévoyance Sociale) opgericht. Deze beoogt een rechtvaardige wereld waarin iedereen geniet van een goede sociale bescherming.

In 1993 wijzigt de Sociale Voorzorg van naam en wordt voortaan P&V verzekeringen. Deze naamswijziging is het gevolg van een grondige hervorming van de diensten en het commercieel netwerk.

2003 & 2004 worden gekenmerkt door de creatie van een echte makelaarspoot binnen de P&V verzekeringsholding. Zo wordt in 2003 Piette & Partners (ex-ERGO groep) toegevoegd en wordt in 2004 twee nieuwe verzekeringsmaatschappijen opgericht Vivium en Vivium Life. Beide vinden hun ontstaan in de overname van de Leven en Niet-Leven activiteiten van Zurich (Financial Services) door P&V.

Om haar makelaarspoot nog meer kracht bij te zetten, doet P&V in 2007 een zeer belangrijke overname. Zij neemt de makelaarsactiviteiten van ING verzekeringen over, integreert hierin de Vivium entiteiten en herdoopt de nieuwe entiteit tot Vivium.

Bron: de historiek van P&V verzekeringen.

Welke verzekeringen biedt P&V aan?

Schadeverzekeringen (o.a. familiale verzekering, brandverzekering, autoverzekering...), levensverzekeringen (sparen & beleggen) maar ook verzekeringen voor zelfstandigen & bedrijfsleiders.

Wat zijn de actuele prijzen en promoties?

Zoek je een verzekering en je wil vooraf even de prijs berekenen? Geen probleem, kies je verzekering naar wens waarvoor je een premie wil berekenen en simuleren. De prijzen worden meteen online berekend op basis van de korte vragenlijst en een offerte wordt je verstrekt.

Prijs verzekeringen vergelijken

Waar kun je de verzekeringen van P&V verkrijgen?

Deze kan je uitsluitend via hun exclusief agentenkanaal bekomen. Je kan natuurlijk ook terecht bij de andere kanalen van de P&V groep met elk hun eigen producten.

Hoe kan ik P&V contacteren?

P & V verzekeringen – hoofdzetel

Via deze tool kun je een adviseur in verzekeringen P&V in je buurt vinden.