Hoe berekenen wij de polisscore?

Als ik meer betaal, dan zal ik wel de beste verzekering hebben, zeker? Die redenering zit er diep in gebakken, maar klopt die wel? Volgens ons niet helemaal. Of toch niet per se. Een dure prijs mag niet alleen dienen als indicatie van de

Wij hebben dan ook onze beste detective outfit aangetrokken, ons vergrootglas erbij gehaald en alle polissen die je bij ons kunt afsluiten onder de loep genomen. Zo moet je zelf niet elke keer alle kleine lettertjes ontcijferen en verschillende formuleringen vertalen, maar krijg je in één oogopslag een goed idee van je verzekering

Wat is de polisscore?

Heb je al eens een vergelijking gemaakt voor je verzekering op Verzekeringen.be? Voor je autoverzekering, je reisverzekering, je brandverzekering, noem maar op. Je zal al gemerkt hebben dan dat er zo een super handige score bij elke verzekering staat. Die score hebben wij zelf berekend op basis van de algemene voorwaarden. Want laten we eerlijk zijn, niemand heeft tijd om die allemaal in detail na te lezen. Behalve wij dan. Dat hebben we dan ook gedaan en daaruit is de polisscore gegroeid.

Welke factoren beïnvloeden de polisscore?

We berekenen de polisscore op de volgende factoren:

Dekkingen

Eerst kijken we welke verzekering juist welke risico’s dekt. Dat is de basis van alle verzekeringen. Hoe meer dekkingen je verzekering aanbiedt, hoe beter ze scoort.

Plafonds

Sommige verzekeraars geven plafonds voor hun dekkingen, dat betekent dat je maar tot een bepaald maximumbedrag zal worden uitbetaald. Hoe hoger die plafonds liggen, dus hoe meer jij als klant uitbetaald kan krijgen, hoe meer punten je verzekering krijgt.

Voorwaarden

Sommige verzekeraars geven je dekkingen onder bepaalde voorwaarden. Je krijgt een vervangwagen bijvoorbeeld maar voor een bepaalde periode. Of je er staat een maximum duur op je reis. Al die periodes verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. Hoe gunstiger voor jou, hoe beter de score.

Vrijstellingen

De vrijstelling of franchise is het bedrag dat je zelf nog betaalt. Hoe lager dat bedrag ligt, of als er geen is, hoe beter de verzekering scoort.

Verzekeringen zijn maatwerk. Niet iedereen wenst dezelfde dekkingen of loopt dezelfde risico’s. De polisscore is geen Bijbelse waarheid, al was het maar omdat zoiets in steen kerven echt niet zo praktisch is, maar wel een goed startpunt.