Rechtsbijstand prijs

Ben je geïnteresseerd in een rechtsbijstand, maar wil je eerst weten wat de prijs is? Via verzekeringen.be vind je snel de meest uitgebreide rechtsbijstand aan de beste prijs.

Wat is de prijs van een (onafhankelijke) rechtsbijstand?

De prijs van je rechtsbijstand hangt af van wat je juist wil. Meestal kan je een rechtsbijstandverzekering op twee manieren afsluiten.

Rechtsbijstand bij een andere verzekering.

Je zult misschien al wel gemerkt hebben dat bij vele verzekeringen, zoals je autoverzekering, je als aanvullende verzekering vaak een rechtsbijstand kan aanduiden. De rechtsbijstand die bij een product hoort heeft vaak een hele aantrekkelijke prijs.

Het nadeel is dat je rechtsbijstand bij een bepaalde verzekeringen, je alleen maar dekt voor juridisch advies of conflicten rond dat product. Sluit je bijvoorbeeld een rechtsbijstand af bij je autoverzekering, dan kan je rond auto-ongevallen of verkeersgeschillen je rechtsbijstand raadplegen, maar niet voor een conflict met je buurman bijvoorbeeld.

Rechtsbijstand als apart product.

Als je een aparte rechtsbijstand wilt, ligt de prijs natuurlijk een beetje hoger. Toch is het meestal wel interessanter om een aparte rechtsbijstand af te sluiten dan per product. Niet alleen heb je zo een betere, uitgebreidere dekkingen, ook de prijs komt vaak beter uit.

Hoe wordt de prijs van een rechtsbijstand berekend?

De prijs van je rechtsbijstandverzekering hangt af van wat je allemaal wilt verzekeren. Zoals de meeste verzekeringen, kun je de rechtsbijstandverzekering zelf uitbreiden zoals je wilt, wat de prijs beïnvloedt.

  • Alleenstaand of niet. Als alleenstaande betaal je voor je rechtsbijstandverzekering een lagere prijs.
  • Verzekerde risico’s. Hoe meer risico’s je wilt verzekeren, hoe hoger de prijs.
  • Maximum bedragen. Hoe meer je wilt uitbetaalt krijgen, hoe hoger de prijs.