Reisverzekering afsluiten

Vertrek je binnenkort op reis? Dan kan het nuttig zijn om een reisverzekering af te sluiten. Op Verzekeringen.be kan je eenvoudig jouw reisverzekering vergelijken bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Sluit jouw reisverzekering ook meteen online af.

 • Vergelijk bij de grootste aanbieder
 • Laat al je papierwerk door ons regelen
 • Vergelijk jaarlijkse of tijdelijke formules
Joske 03

Voor de all-ins en de avonturieren.

Met een uitgebreid aanbod vind je voor elke vakantie de beste verzekering.

Geen omweg.

Sluit meteen ook online af.

De beste bescherming.

Kijk welke reisformules je dekken tegen het coronavirus

Bereken je prijs

Wie is gedekt bij de reisverzekering?

De reisverzekering of reisbijstandsverzekering dekt jou en alle familieleden die onder hetzelfde dak wonen. Je dient bij het afsluiten van de verzekering alle namen van jouw familieleden op te geven. Indien er nadien wijzingen gebeuren in jouw familiesituatie (bijvoorbeeld je zoon gaat samenwonen met zijn vriendin), kan je dat best aangeven bij jouw reisverzekeraar voordat je op verlof vertrekt.

Waar ben ik gedekt bij de reisbijstandsverzekering?

De dekking van je reisbijstandsverzekering is afhankelijk van de formule die je hebt gekozen. Doorgaans dekt de reisbijstandsverzekering de risico’s in Europa, sommigen in België en het buitenland, en sommigen enkel in het buitenland. De uitgebreide formules van een reisbijstandsverzekering voorzien een wereldwijde dekking.

Waarom moet ik een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering beschermt jou en je familie tegen risico’s (ongeval, ziekte, pech…) die kunnen voorkomen tijdens de vakantie. De reisverzekering omvat vaak standaard de volgende waarborgen:

 1. Bijstand aan personen: deze waarborg dekt je in tegen de risico’s van ziekte, ongeval en/of overlijden.
  Opgelet: ook al hebben alle reisbijstandsverzekeringen overwegend dezelfde dekkingen, toch kunnen er grote verschillen zijn met betrekking tot de hoogte van de dekkingen. Vergelijk daarom steeds de voorwaarden van de verschillende verzekeraars.
 2. Bijstand aan voertuig:: deze waarborg dekt je bij panne met de wagen (depannage, takelen, vervangwagen, herstelling wagen…).
  Opgelet: er bestaan reisverzekeraars die pechverhelping aanbieden als een optionele waarborg bij een reisbijstand.

Verder zijn er verschillende opties die je aan de reisverzekering kunt toevoegen: annulatieverzekering, bagageverzekering

Wanneer moet ik een reisverzekering afsluiten?

Logischerwijze sluit je een reisverzekering af voor je op reis vertrekt. Afhankelijk van de reisduur en hoe vaak je op vakantie gaat, sluit je een tijdelijk reisverzekering of een jaarlijkse reisverzekering af. De reisverzekering gaat in vanaf de dag die je hebt aangegeven of een dag na het onderschrijven van de verzekering.

Waar kan ik een reisverzekering afsluiten?

Je kan kiezen tussen de volgende twee opties om je reisverzekering af te sluiten:

 1. Reisbureau
  Het is meestal goedkoper om je reisverzekering, bagageverzekering of annulatieverzekering via een reisbureau af te sluiten. Het is wel belangrijk dat je de voorwaarden van die verzekering goed naleest en vergelijkt. De verzekering via het reisbureau zijn meestal goedkoper juist omwille van een mindere bescherming.
 2. Verzekeringsmaatschappij
  Het is aangeraden om een reisverzekering via een reisverzekeraar af te sluiten omdat die verzekering vaak een betere bescherming biedt dan die bij het reisbureau.

Reisbijstandsverzekering vergelijken

Je kan hieronder jouw reisverzekering vergelijken bij meerdere reisverzekeraars. Bereken nu de prijs en ontdek snel welke reisverzekeraar jou het beste aanbod doet.