Een reisverzekering bij een reisbureau afsluiten?

Het is natuurlijk altijd leuk om een reisje te boeken. Waarschijnlijk zal je die reis via een reisbureau vastleggen. Is het dan nuttig om ineens ook jouw reisverzekering bij het reisbureau af te sluiten? Of toch maar beter via een verzekeringsmaatschappij?

Vergelijk je reisverzekering

Waar kan je jouw reisverzekering afsluiten?

Er bestaan verschillende partijen bij wie je jouw reisverzekering kunt afsluiten:

Reisbureau

Het is in de meeste gevallen goedkoper om je reisverzekering, bagageverzekering en/of annulatieverzekering bij een reisbureau te nemen. Zie wel dat je steeds de voorwaarden van die verzekering goed naleest en vergelijkt. De reden waarom een reisverzekering meestal goedkoper is, is omwille van een mindere bescherming.

Bank

Je kan ook een reisverzekering via jouw bank afsluiten. Deze is net zoals bij het reisbureau vaak goedkoper dan bij een verzekeringsmaatschappij. Het nadeel is hier dan ook dezelfde als bij het reisbureau namelijk een minder uitgebreide polis en dus ook een mindere bescherming.

Verzekeringsmaatschappij

Indien je een goede bescherming wilt tijdens jouw reis, kan je het best kiezen voor een reisverzekering bij een verzekeringsmaatschappij. Die verzekering is meestal iets duurder, maar heeft wel ruimere dekkingen dan die bij de bank of het reisbureau.

Als je meerdere keren per jaar reist, dan is het meestal goedkoper om een jaarlijkse reisverzekering af te sluiten in plaats van een tijdelijke verzekering per reis bij je reisbureau.

Voor- en nadelen van een reisverzekering bij een reisbureau?

Voordelen

  • Meestal goedkoper
  • Snel een eenvoudig via reisbureau af te sluiten

Nadelen

  • Beperkte dekkingen
  • Minder bescherming

Bij welke verzekeraars kan ik een reisverzekering afsluiten?

Op verzekeringen.be/ kan je de reisverzekering vergelijken van Touring, VAB, Europ Assistance en Allianz Assistance. Vergelijk trouwens niet enkel de prijs, maar kijk ook zeker eens naar de dekkingen die deze verzekeringsmaatschappijen jou aanbieden.

Vergelijk je reisverzekering