Terugbetaling orthodontie

Een mooie glimlach is belangrijk om je goed in je vel te voelen. Maar orthodontie heeft een zeker prijskaartje. Kan jij een terugbetaling voor orthodontie krijgen, ook als volwassenen?

Bereken je tandzorgverzekering

Wat is het verschil in de orthodontie terugbetaling tussen de tandverzekering en het ziekenfonds?

Je verplichte verzekering of ziekenfonds of aanvullende ziekteverzekering geeft je een terugbetaling voor orthodontie tot je 22 jaar. Je krijgt voor enkele basisbehandelingen zoals consultaties terugbetaald. Deze terugbetaling blijft echter vrij beperkt.

Je tandverzekering verzekerd je nog voor een groter bedrag, zodat je kosten voor orthodontie nog verder kan drukken. Je tandverzekering geeft je ook een veel uitgebreidere dekking.

Je tandverzekering werkt voor met een percentuele terugbetaling. Als je behandeling dus duurder is omdat er duurdere toestellen worden gebruikt, dan krijg je ook meer uitbetaald. Het ziekenfonds werkt vaker met een forfaitaire terugbetaling. Dat betekent dat je terugbetaling dus altijd hetzelfde blijft, ook als je behandeling duurder was.

Hoe zit het met mijn terugbetaling voor orthodontie als volwassenen?

Als volwassenen, boven de 22 jaar, krijg je geen orthodontie terugbetaling meer vanuit het RIZIV. Toch zijn er steeds meer volwassenen die ook graag een stralende, rechte glimlach willen. De kosten voor orthodontie kunnen hoog oplopen zonder terugbetaling.

Je tandverzekering voorziet wel een terugbetaling orthodontie voor volwassenen. Hoeveel je net terugkrijgt, hangt af van je specifieke tandverzekering.

Welke opties heb ik voor orthodontie als volwassenen?

Orthodontie bij volwassen werkt een beetje anders dan bij tieners. Dat komt omdat het gebit van volwassenen al meer ontwikkeld is, soms zijn er al tanden verloren of vervangen door implantaten. Toch kan je ook als volwassenen genieten van de voordelen van orthodontie.

Een beugel voor volwassenen wordt dan ook steeds populairder. Een gezond, mooi gebit kan je zelfvertrouwen een boost geven. Ook voor volwassenen mag daar best geen al te hoog prijskaartje aanhangen. Met een tandverzekering krijg je heel wat kosten terugbetaald.

Bereken nu je tandzorgverzekering

Graag je tandzorgverzekering berekenen? Via de bovenstaande knop kan je snel en eenvoudig online een offerte aanvragen voor je tandverzekering.