Kan je jouw vakantie verlengen?

Je heb het enorm naar je zin op reis en je zou graag wat langer blijven. Kan je jouw vakantie zomaar verlengen of hangen hier bepaalde voorwaarden aan vast?

Prijs reisverzekeringen vergelijken

Is het mogelijk jouw vakantie te verlengen?

Bij reisbureaus is het mogelijk om jouw vakantie te verlengen nadat je die geboekt hebt. Die verlening hangt natuurlijk allemaal af van een aantal factoren:

  • Capaciteit accommodatie
  • Capaciteit vliegtuig
  • Looptijd reisverzekering

Let er wel bij op dat de verlening niet gratis is en er hoogstwaarschijnlijk kosten aan verbonden zijn.

Kan mijn verzekeraar mijn reisverzekering verlengen?

Indien je een jaarlijkse reisverzekering hebt afgesloten, is er geen probleem. Je dient enkel na te vragen hoe lang je in totaal in het buitenland mag blijven. Per verzekeraar is er een maximum aantal maanden die aansluitend in het buitenland mag verblijven.

Indien je een tijdelijke reisverzekering hebt afgesloten, kan de verzekeraar enkel in bepaalde gevallen de looptijd van jouw reisverzekering verlengen:

Je wilt jouw vakantie gewoon verlengen

Het is in dit geval niet altijd mogelijk om de looptijd van je reisverzekering te verlengen tenzij dit in jouw verzekeringscontract is voorzien. Informeer daar dus zeker naar bij jouw verzekeraar of verzekeringsmakelaar vooraleer je de verzekering afsluit.

Je bent verplicht jouw vakantie te verlengen

Het kan gebeuren dat door overmacht zoals een staking op de luchthaven, je niet zoals gepland naar België kunt terugkeren. In principe ben je in het geval van een ongeval of ziekte door je reisverzekering gedekt tot het moment waarop je naar België terugkeert. Het is steeds aangeraden om toch je verzekeraar of verzekeringsmakelaar daarover te contacteren vóór jouw vertrek.