Wat is een woningbijstand?

Kan je niet meer in jouw woning of heb je onverwacht problemen met je elektriciteit? Dan kan een verzekering woningbijstand jou daarbij ondersteunen.

Prijs woningbijstand berekenen

Wat is een woningbijstand?

Een woningbijstand of house assist is een bijstandsverzekering die je 24u/24u noodhulp aanbiedt om problemen aan jouw woning op te lossen. Denk maar aan een defecte verwarmingsketel, een verstopte leiding of stroompanne. Je krijgt dus met andere woorden bijstand in het geval van ernstige en onverwachte problemen in je woning.

Hoe werkt een woningbijstand?

Wanneer je een dringend probleem hebt, dien je telefonisch contact op te nemen met jouw verzekeraar. De verzekeraar zal dan zo snel mogelijk een hersteller ter plaatse sturen. Die hersteller zorgt voor een voorlopige herstelling zodat je weer verder kan, maar is er niet om het probleem definitief te herstellen. Een definitieve herstelling valt niet onder deze verzekering.

Jouw verzekeraar stelt zelf een erkende hersteller aan. Indien je zelf iemand aanstelt, worden in meeste gevallen de kosten niet terugbetaald.

Wanneer kan je beroep doen op deze verzekering?

Je kan in de volgende gevallen beroep doen op jouw bijstandsverzekering:

  • Loodgieterijproblemen
  • Elektriciteitspanne
  • Defecte verwarming
  • Weghalen van bijen- of wespennest
  • Verlies van sleutels

De dekkingen kunnen per maatschappij verschillen. Vraag dus zeker bij jouw verzekeraar of verzekeringsmakelaar na welke dekkingen in jouw bijstandsverzekering zijn opgenomen.

Hoeveel kost een verzekering woningbijstand?

Je kan eenvoudig via verzekeringen.be/ berekenen hoeveel jouw bijstandsverzekering je gaat kosten. Ontdek de premie in enkele stappen.

Prijs woningbijstand berekenen