Yuzzu verzekering opzeggen

Heb je een Yuzzu autoverzekering, maar wil je die graag opzeggen? Hoe doe je dat precies? We leggen je graag uit in welke gevallen je jouw Yuzzu verzekering kan opzeggen en hoe je eenvoudig overstapt naar een andere verzekering. 

Autoverzekering opzeggen

Wat is de opzegtermijn van je Yuzzu verzekering?

Er zijn twee manieren waarop je je verzekering kan opzeggen.

Zelf je verzekering opzeggen

Als je zelf je Yuzzu verzekering wilt opzeggen, moet je Yuzzu minstens 3 maanden voor de jaarlijkse vervaldatum op de hoogte te stellen. Anders wordt de overeenkomst automatisch met een jaar verlengd via een stilzwijgende verlenging.

De duur van de overeenkomst is één jaar. Aan het einde van de verzekeringsperiode wordt de overeenkomst automatisch van jaar tot jaar vernieuwd, tenzij een van de partijen de overeenkomst ten minste drie maanden voor het einde van de lopende periode opzegt.

Je verzekering laten opzeggen

Je kan je verzekering ook laten opzeggen door je nieuwe verzekeraar. Als je bijvoorbeeld online afsluit via Verzekeringen.be, dan kunnen onze experts je helpen door je Yuzzu verzekering op te zeggen.

Waarop is de opzegtermijn van toepassing?

Belangrijk om te weten is dat de opzegtermijn van de modelovereenkomst alleen van toepassing is op het gedeelte van de BA autoverzekering. Het geldt niet voor eventuele aanvullende waarborgen (zoals een omniumverzekering) of aanvullende verzekeringen.

Als je wilt weten welke opzegtermijn van toepassing is op het omniumgedeelte, raden we je aan contact op te nemen met je huidige verzekeraar of de bijzondere voorwaarden zorgvuldig door te lezen.

Wat zijn de uitzonderingen voor het opzeggen van je Yuzzu autoverzekering?

Zoals hierboven vermeld is het standaard om je verzekering drie maanden voor de vervaldatum op te zeggen, maar er zijn enkele uitzondering.

Na schadegeval

Na iedere aangifte van een schadegeval heb je tot maximaal één maand, nadat je verzekeraar je op de hoogte heeft gesteld van de uitbetaling of weigering van de schadevergoeding, de mogelijkheid om je autoverzekering op te zeggen.

Wijziging van het tarief

Als Yuzzu het tarief van je verzekering wijzigt, moeten ze je daarvan op de hoogte brengen, ten laatste 90 dagen voor de vervaldagdatum van je verzekering. Nadat je op de hoogte bent gebracht, kan je jouw Yuzzu verzekering opzeggen binnen 30 dagen.

Hoe moet ik mijn Yuzzu verzekering opzeggen?

Je kunt het beste je Yuzzu verzekering opzeggen via een aangetekende brief. Je kunt ook persoonlijk langsgaan (zorg dan wel voor een ontvangstbewijs) of een deurwaarder inschakelen.

Dit zijn de gegevens die je in je opzegbrief moet vermelden:

  • Je locatie en de datum
  • Je volledige naam en adres
  • De naam van je verzekeringsmaatschappij
  • De mededeling dat je je polis wilt opzeggen
  • Je polisnummer
  • Het type verzekering
  • De hoofdvervaldatum
  • Je handtekening

Zoals boven vermeld kan je ook online je autoverzekering vergelijken en je verzekering van Yuzzu laten opzeggen door experts.

Veranderingen op 1 oktober 2024

Vanaf 1 oktober 2024 wordt je verzekering opzeggen simpeler. Je moet niet langer een aangetekende brief sturen, maar je kan ook digitaal opzeggen door bijvoorbeeld een elektronische handtekening te zetten. Dat kon al langer via onze service, maar nu wordt het een recht voor iedereen.

Na 1 jaar verzekerd te zijn kan je ook op elk moment opzeggen, ongeacht de vervaldag van je verzekering. De termijn om op te zeggen wordt twee maanden in plaats van drie maanden.

Moet je een nieuwe autoverzekering afsluiten na het opzeggen van je autoverzekering?

In België ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten als je op de openbare weg wilt rijden. Je moet minstens een BA verzekering afsluiten. Als je je autoverzekering wilt opzeggen, maar toch met de auto wilt blijven rijden, zorg er dan voor dat je tijdig een nieuwe autoverzekering afsluit. Bereken online je premie bij de belangrijkste verzekeraars.