Alleenreizenden

Wil jij alleen op reis? Of klinkt solo reizen toch als iets eng in de oren? We geven je een paar nuttige tips en tonen je waarom een reisverzekering een echte must is voor alleenreizenden.

Bereken je reisverzekering

Waarom alleen reizen?

Er zijn verschillende reden op alleen op reis te gaan. Vele bloggers zweren er ook echt bij dat het een hele nieuwe manier van reizen is. Waarom?

  1. Helemaal je zin

Alleen op reis heeft als groot voordeel: je moet enkel en alleen naar jezelf kijken. Je hoeft met niemand anders rekening te houden dan jezelf. Je kan kiezen wat je doet op reis, waar je graag heen wilt en belangrijk: wat je graag wilt eten.

  1. Nieuwe mensen leren kennen

Solo reizen is populairder dan je denkt. De kans dat je op reis ook iemand tegenkomt, is heel groot. Als je alleen reist, ga je veel vaker met nieuwe mensen praten. Je gaat uit jezelf veel meer om met de lokale bevolking of met nieuwe mensen in je hotel/hostel.

  1. Je reist op een andere manier

Voor vele mensen is alleen reizen een hele nieuwe manier van reizen. Een beetje uit je comfort zone, maar zo leer je weer bij. Door eens op solo reis te gaan, kan je heel wat over jezelf ontdekken. Een oefening in zelfstandigheid!

Waarop moet ik letten als alleenreizende?

Alleen op reis hoeft niet gevaarlijk te zijn, maar zoals bij elke reis kan je best wel op enkele zaken letten.

  1. Bereid je goed voor

Als je alleen reist, is het belangrijk om je reis goed voor te bereiden. Hulp zoeken gaat soms iets moeilijker omdat je niemand bij je hebt. Win al info in over het land dat je gaat bezoeken. Enkele belangrijke zinnen in de plaatselijke taal leren is ook altijd een goed idee. Je informeren over de zaken die je wilt bezien, zoals welke dieren je kan tegenkomen tijdens natuurwandelingen, is ook een goed idee.

  1. Let goed op

Je bent alleen, dus je kan je spullen niet zomaar ergens achter laten. Je zult net iets zelfstandiger moeten zijn en beter moeten opletten. Bij de meeste gaat dat automatisch, er is ook minder afleiding als je alleen reist.

  1. Hou contact

Het is niet omdat je alleen reist dat je van de aardbol moet verdwijnen, natuurlijk. Laat bijvoorbeeld iemand in je thuisland weten waar je heengaat die dag en wanneer je denkt nog eens een berichtje te sturen. Je kan ook contact leggen met andere alleenreizenden.

Is een reisverzekering nuttig voor alleenreizenden?

Zeker. Ook als je alleen op reis ben kan je ziek worden of een ongeval meemaken. Het is dan handig om zo snel mogelijk hulp te krijgen en de kosten laag te houden. Een reisverzekering helpt je bijvoorbeeld vaak met de kosten van repatriëring (als dat nodig is) zodat je terug ben je familie kan zijn.

Je reisverzekeraar kan je vaak ook bijstaan met advies.