5 tips om te genieten van een zorgeloze vakantie

Het is bijna zover. Je vertrekt binnenkort op vakantie! Je wilt natuurlijk met een gerust gemoed vertrekken en volop genieten van je vakantie. Daarom geven we je een paar tips om daarmee te helpen.

Bereken jouw reisverzekering

Maak een lijstje

Het klinkt waarschijnlijk niet als de leukste bezigheid, maar het is wel enorm handig om te vermijden dat je belangrijke spullen en zaken vergeet. Denk maar een EHBO-kit, je identiteitskaart, je GSM enzovoort. Vergeet trouwens niet om rekening te houden met de beperkingen wat je bagage betreft. Niemand sleurt graag met overvolle bagage.

Neem alleen mee wat je echt nodig hebt

Zoals we reeds meegaven, wil niemand met een overvolle koffer sleuren. Vaak hebben we schrik dat we iets zullen vergeten en nemen daarom te veel spullen mee. Neem liever wat minder mee, dan je reis te starten met een pijnlijke rug en een toeslag op je bagage.

Laat overbodige en waardevolle spullen thuis

Je kan best overbodige en waardevolle spullen niet mee op reis nemen. Ze nemen niet enkel plaats in beslag, maar bovendien bestaat er een reële kans dat je ze kwijt geraakt. Probeer daarom spullen zoals jouw laptop, mp3-speler en spelconsole thuis te laten.

Indien je jouw waardevolle spullen toch wil meenemen, kan je ze best zo goed mogelijk opbergen. Hieronder enkele handige tips om die waardevolle spullen goed te bewaren:

  • Bewaar ze nooit allemaal op één en dezelfde plek. De kans bestaat dan dat je alles in één keer kwijt raakt.
  • Berg jouw spullen goed op. Je kan ze bewaren in een kluisje op jouw kamer of achter de receptie van het hotel.
  • Steek jouw waardevolle spullen in een money belt wanneer je op uitstap gaat. Op die manier heb je jouw papieren en contant geld dichtbij de hand.

Bescherm je woning tijdens je afwezigheid

Wanneer je terugkeert van vakantie wil je jouw woning natuurlijk in haar oorspronkelijk staat terugvinden. Daarom geven we je een paar tips om je huis veilig achter te laten:

  • Zorg ervoor dat iemand (buur, familie of vriend) een sleutel van jouw huis heeft. Je weet maar nooit wanneer het nodig is.
  • Geef ook jouw nummer aan degene die de huissleutel heeft. Zo kan hij of zij jou contacteren bij een noodgeval.
  • Laat er niets op wijzen dat je afwezig bent. Hou je rolluiken open aan de zichtbare kant van het huis.
  • Berg waardevolle spullen goed weg. Bijvoorbeeld in een kluis of een kast die op slot kan.

Tip: bescherm jouw huis en bezittingen met een diefstalverzekering. De diefstalverzekering is een optionele verzekering bij de brandverzekering en beschermt je tegen diefstal en vandalisme.

Bescherm jezelf tijdens je vakantie

Bescherm jou en jouw gezin met een reisverzekering. De reisverzekering dekt de risico’s van ziekte, ongeval en/of overlijden tijdens de duur van jouw vakantie.

Bereken jouw reisverzekering