Kun je jouw reis kosteloos annuleren bij terreurdreiging?

Het is verstandig om naast je reisverzekering ook altijd een annulatieverzekering af te sluiten. Er bestaat namelijk een kans dat je vlak voor vertrek je reis moet annuleren of je vakantie moet afbreken. Maar hoe zit dat bij een terreurdreiging? Betaalt de annulatieverzekering deze kosten terug?

Bereken je annulatieverzekering

Wanneer spreekt men van een terreurdreiging?

Men spreekt van een terreurdreiging wanneer de kans op een terreuraanslag toeneemt. Terreurdaden worden gepleegd door terroristen en zijn meestal individuele acties. Een terreurbeweging is een groep die met terreuracties een bepaald politiek doel wil bereiken. Bij daden van terreur kan je denken aan ontvoeringen, bomaanslagen en zelfmoordaanslagen. De laatste jaren is de terreurdreiging wereldwijd toegenomen.

Voor de beoordeling van de FOD Buitenlandse Zaken over de veiligheidssituatie van een bepaald land, kan je terecht op de website www.diplomatie.belgium.be

Is een terreurdreiging gedekt bij een annulatieverzekering?

Het gebeurt vaker dat mensen niet meer op reis willen gaan uit angst voor terreur. De onrust in een gebied is daarentegen wettelijk gezien niet voldoende voor de reisorganisatie om je reis kosteloos om te boeken of te annuleren. Gelukkig zijn de meeste reisorganisaties flexibel en zijn ze bereid om je reis kosteloos om te boeken of te annuleren bij een officiële reiswaarschuwing. Die waarschuwing wordt gegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Als je dus zelf de beslissing maakt om niet meer naar je vakantiebestemming te reizen omwille van angst voor een terreurdreiging, is dat helaas geen reden om aanspraak te maken op je annulatieverzekering. Dat geldt ook voor het vervroegd terugkeren naar huis. Bij een standaard kortlopende of doorlopende annulatieverzekering zal er geen dekking zijn. De kosten van annulatie zijn dus voor eigen rekening.

Er is wel een mogelijkheid om deze kosten te dekken en dat is wanneer je een allrisk annuleringsverzekering hebt afgesloten. Er wordt dan een vergoeding voorzien bij het annuleren of vroegtijdig stopzetten van de reis.

Annulatieverzekering berekenen

Je kan eenvoudig in enkele stappen jouw annulatieverzekering online berekenen en vergelijken. Kies welke voor jou de meest geschikte annulatieverzekering is

Bereken je annulatieverzekering