Autoverzekering afsluiten met een voorlopig rijbewijs

Proficiat! Je hebt zonet jouw voorlopig rijbewijs behaald. Vergeet alleen niet dat de auto minstens voor aansprakelijkheid verzekerd moet zijn vooraleer je ermee op de weg kunt. De verzekeraar maakt op zich geen onderscheid tussen een voorlopig en een definitief rijbewijs, maar houdt wel rekening met je jonge leeftijd en beperkte ervaring.

Autoverzekering vergelijken

Ik leer rijden met de auto van mijn ouders

De meeste beginnende chauffeurs leren rijden met de auto van de ouders. Dat mag, maar dan mogen de ouders niet vergeten dit aan de verzekeraar te melden. Volg hier onze tips om je kinderen te leren autorijden. Zeker wanneer je regelmatige bestuurder van de auto wordt. Geef je dat niet aan en veroorzaak je een ongeval? Dan kan de verzekeraar de kosten op jou verhalen. Daarnaast kan je de periode waarin je verzekerd was onder de verzekering van je ouders mee laten tellen voor je eigen schadeverleden. Het zal dus nadien makkelijker en goedkoper worden om een verzekering op je eigen naam af te sluiten.

Ik leer rijden met mijn eigen auto

Heb je al een eigen auto gekocht? Dan kan je als beginnend chauffeur wel een autoverzekering vinden. Alleen gaat de startpremie van die autoverzekering hoger liggen omdat je nog geen individueel rijverleden kunt voorleggen. Van zodra je minstens één jaar schadevrij hebt gereden, zakt de premie van jouw autoverzekering.

Nog op zoek naar een autoverzekering?

Je kan eenvoudig een voordelige autoverzekering vinden door een autoverzekering vergelijking te maken. Dat kan volledig online via Verzekeringen.be waar je bij meer dan 10 verzekeraars kunt vergelijken. Zo vind je zeker de beste én goedkoopste autoverzekering.

Autoverzekering vergelijken