Waarop letten als je een dierenverzekering afsluit?

Heb jij er al eens over nagedacht om een ziekteverzekering te nemen voor jouw hond of kat? In België worden jouw ziektekosten deels terug betaalt, maar die van je huisdier niet. Heeft je huisdier iets voor, dan kan een operatie of meerdere bezoeken aan de dierenarts hoge kosten met zich mee brengen.

Hoe werkt een hondenverzekering of een kattenverzekering?

Een hondenverzekering, of kattenverzekering, werkt een beetje zoals een ziekteverzekering voor mensen. Medische kosten, zoals bezoeken aan de dierenarts, medicatie, operaties, … worden deels of zelfs helemaal terugbetaalt.

Zonder verzekering, zijn al die kosten helemaal voor jou. Een consultatie kost al snel meer dan 30 euro. Er wordt aangeraden per jaar toch meerdere keren naar de dierenarts te gaan. Door regelmatig naar de dierenarts te gaan, kunnen ziektes of afwijkingen snel opgespoord en behandeld worden, voor ze ernstige complicaties krijgen.

Als je dier ernstig ziek wordt, of bijvoorbeeld aangereden wordt, kan een operatie al snel oplopen tot honderden of zelfs duizend euro.

Met een dierenverzekering weet je zeker dat je altijd de beste keuze kan maken voor je hond of kat en niet moet letten op de prijs.

Waarop moet ik letten als ik een dierenverzekering afsluit?

De kattenverzekering en hondenverzekering zijn nog nieuw in ons land en de invulling verschilt naargelang de verzekeraar. Daarom is het belangrijk om goed te vergelijken voor je een dierenverzekering afsluit.

  • Medische vragenlijst invullen of niet. Net zoals bij een hospitalisatieverzekering voor de mensen moet er ook een medische vragen lijst worden ingevuld voor jouw huisdier. Als jouw huisdier al bepaalde aandoeningen heeft  voor het afsluiten van de verzekering dan worden de kosten van deze behandelingen niet terugbetaald.
  • Meerprijs voor bepaalde rassen. Voor bepaalde raskatten betaal je iets meer, omdat ze vaker last hebben van bepaalde aandoeningen. Hoeveel je juist meer bepaalt hangt van verzekeraar tot verzekeraar.
  • Dekkingen. Over het algemeen worden kosten voor de dierenarts, operaties, etc terugbetaald. Hoeveel je juist wordt terugbetaald hangt af van de verzekeraar.
  • Uitsluitingen. Let goed op de uitsluitingen van je verzekeringen. Dat zijn de zaken waarvoor de verzekeraar niet tussenkomt. Sterilisaties, castraties, speciale dieetvoeding, etc worden meestal niet vergoed door de dierenverzekeraar.
  • Franchise. Let goed op de franchise. Dat is het bedrag dat je eerst zelf nog betaald voor je verzekeraar tussen komt in de kosten. Hoe hoger de franchise, hoe goedkoper je verzekering, maar dat betekent ook wel dat je eerst zelf nog meer moet betalen.

Nu een dierenverzekering afsluiten

Vergelijk nu snel en eenvoudig je hondenverzekering of kattenverzekering en vind online de beste kwaliteit voor de scherpste prijzen. Via onze handige berekeningstool heb je in enkele minuten een op maat gemaakte offerte voor je hond of kat.