Familiale verzekering prijs

Om te kijken of een familiale verzekering bij je past, wil je natuurlijk eerst een idee over de prijs. Geen zorgen, hier vind je hoe een familiale verzekering prijs wordt berekend.

Familiale verzekering prijs berekenen

Bij welke verzekeraar kan ik een offerte aanvragen voor mijn familiale verzekering?

Je kan een offerte aanvragen bij KBC. Je kan online je premie berekenen en meteen online afsluiten, ook als je nog geen klant bij KBC bent. Door hun groot netwerk van experts en verzekeringsagenten, is er altijd iemand in de buurt die je te hulp kan schieten bij schade. Ook als je digitaal afsluit, kan je bij schade op persoonlijke hulp rekenen.

Wat dekt een familiale verzekering?

Een familiale verzekering dekt de schade aan anderen. Als jij, of iemand uit je gezin, per ongeluk iemand schade berokkend, zal je familiale verzekering in verschillende gevallen ingrijpen.

  • Schade door je gezin.

    Denk bijvoorbeeld aan je kinderen die tijdens het spelen iets stuk maken van de buren.

  • Schade door dieren.

    Als je hond iemand bijt of je kat een erg lelijke krab verkoopt, kan de andere persoon de medische kosten aan jou terugvragen. In dat geval schiet je familiale verzekering te hulp.

  • Schade met je fiets.

    Als je tegen iemand rijdt met je fiets en die gewond raakt, komt je familiale verzekering tussen in de medische kosten voor de andere persoon.

Let op: een familiale verzekering zorgt ervoor dat als je aansprakelijk bent voor schade, je zelf niet veel moet bijleggen. Maak jij of je kinderen je eigen spullen kapot, dan gaat je familiale verzekering hier niet bij helpen. Je kan dan bijvoorbeeld je inboedelverzekering aanspreken.

Waarop wordt de familiale verzekering prijs berekend?

Er zijn verschillende factoren die je familiale verzekering zijn prijs zullen bepalen. Zoals bij elke verzekering zal je persoonlijke situatie, je wensen en de verzekeringsformule de prijs bepalen. Je familiale verzekering vergelijken is dus altijd een goed idee.

Wie je verzekerd.

Je kan kiezen om jezelf als alleenstaande te verzekeren, of je gezin. Je gezin wordt voor je familiale verzekering ruim bekeken: ook huisdieren horen hier bijvoorbeeld bij. De prijs van je familiale verzekering zal goedkoper zijn voor alleenstaande.

Hoeveel je wilt uitbetaald krijgen.

Bij sommige familiale verzekeringen kan je kiezen om hogere maximumbedragen uitbetaald te krijgen als er iets gebeurt. Om die plafonden te verhogen, zal je iets meer bijleggen in je premie. Moet je dan beroep doen op je verzekeraar, krijg je wel meer terugbetaald.

Of je aanvullende verzekering kiest.

Vaak biedt een familiale verzekering je ook een rechtsbijstand aan. Die kan je dan aanspreken als een incident ook een juridisch kantje krijgt. Ben je het bijvoorbeeld niet eens dat jij verantwoordelijk was voor de schade of wordt je door de andere partij voor de rechtbank geroepen, dan kan je rechtsbijstand helpen met kosten zoals erelonen voor advocaten, procedurekosten, … laag te houden.

Hoeveel zit het met de franchise bij een familiale verzekering?

Bij materiële schade.

Je familiale verzekering werkt ook met een franchise. Dat is het bedrag dat je eerst zelf betaalt bij een schadegeval. De kosten die hoger liggen dan je franchise, zijn voor je verzekeraar.

De franchise verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. Soms kan je die ook zelf aangeven. Hoe meer je zelf wilt bijleggen, hoe lager je premie zal zijn. Bij de meeste verzekeraar schommelt die tussen de € 200 en de € 300.

Bij lichamelijke schade.

Bij sommige verzekeraars geldt er een andere, of zelfs geen, franchise bij lichamelijke schade. Bekijk altijd goed of er in jouw contract verschillende franchises staan naargelang het type schade.