Joker autoverzekering

Een ongeval komt altijd ongelegen, zeker als je in fout bent. Als goede autobestuurder wil je daardoor natuurlijk niet aanzien worden als een slechte bestuurder. Hierbij kan een joker bij jouw autoverzekering helpen.

Autoverzekering vergelijken

Wat is een joker voor de autoverzekering?

Wanneer je als autobestuurder een ongeval in fout veroorzaakt, komt je bonus-malus in gedrang en kan dat je premie verhogen. Als goede bestuurder is dit nogal lastig als je na één ongeval al aan onder deze regel valt. Daarom kan je als goede bestuurder een joker inzetten. Die joker zorgt ervoor dat je bonus-malus niet stijgt en dat je premie niet verhoogd wordt. Het is dus een soort beloningsysteem voor de goede bestuurders.

De joker is ook een soort aantrekkingsmiddel voor klanten. Doordat maatschappijen de joker aanbieden, zorgt het voor meer comfort en is het een goed middel voor klantenbinding. Het geeft meer vertrouwen bij het rijden en kan de gemoederen bedaren bij een ongeval.

Wanneer heb je recht op een joker?

De voorwaarde om een joker te krijgen verschilt per maatschappij. Het verandert dikwijls en is dus aangeraden om je goed te informeren over deze regeling bij je verzekeraar. Hieronder vind je enkele voorbeelden aan welke voorwaarden je moet voldoen bij verschillende verzekeraars:

Touring verzekeringen

1 joker aangeboden als jouw bonus-malus 0 is en je geen ongeval in fout had de laatste 2 jaar.
1 joker aangeboden bij de onderschrijving in sommige gevallen.

Corona Direct

Geen ongeval in fout sinds 5 jaar geeft je recht op een joker.

Ethias

Na 5 opeenvolgende jaren zonder schadegeval op graad bonus-malus 0, geniet je van een joker die je toelaat het eerstkomende ongeval in fout te neutraliseren. Je blijft dus op graad 0. Herstel na 5 jaar zonder schadegeval op graad 00.

AG Insurance

Ongevallen langer dan 5 jaar geleden tellen niet mee voor de berekening van de bonus-malus en als er meer dan 5 jaar verstreken is na jouw laatste ongeval in fout dan geniet je meteen van een bonusmalus -2.

Actel

Unieke joker die je toelaat in één keer 5 stappen te dalen in plaats van de gebruikelijke jaarlijkse daling met 1 stap op voorwaarde dat:

  • Je bij Actel al minimum 1 jaar verzekerd bent
  • Je een bonus-malus graad BA van 00, 01 of 02 hebt
  • Je geen BA schadegeval in fout had in de laatste 12 maanden

Generali

Je krijgt 2 jokers indien je 2 jaar bonus-malus 0 hebt.

Vivium

Je krijgt een joker als je 2 jaar bonus-malus 0 hebt. Die krijg je ook als je 5 jaar geen ongeval hebt veroorzaakt.

Autoverzekering berekenen

Bereken online jouw autoverzekering in enkele stappen en kies zelf welke verzekering en verzekeraar het best bij jou past.

Autoverzekering vergelijken