Mogen honden noten eten?

Laat jij jouw liever viervoeter soms ook mee snoepen van een lekker nootje. Maar mogen honden noten eten? Of kan dat kwaad? Vind hier alle feiten op een rijtje.

Vergelijk je dierenverzekering

Mag een hond noten eten?

Met mate mag een hond noten eten. Af en toe eens een nootje aan je hond geven kan niet veel kwaad. Wel moet je erop letten dat je dat niet te veel doet. Pas zeker voor kleinere honden op dat je ze niet te veel geeft.

Noten zijn een grote bron van vet. In grote hoeveelheden kan je hond daarvan ziek worden. Diarree, braken of zelfs een ontsteking van de alvleesklier kunnen een resultaat zijn.

Oudere noten kunnen ook schadelijke schimmels bevatten. Deze schimmels kunnen bij je hond neurologische aandoeningen veroorzaken.

Waarop moet ik letten als mijn hond noten eet?

Vergeet zeker nooit te checken of er geen toevoegingen in de noten zit. Een nootje met chocolade aan je hond geven is bijvoorbeeld een slecht idee. Chocolade is giftig voor honden en kan zelfs dodelijk zijn.

Toevoegingen zoals kruiden of rozijnen zijn meestal ook een slecht idee.

Welke noten zijn giftig voor honden?

Zoals ze al zeiden zijn noten niet giften voor honden. Toch zijn er een paar noten waar je extra bij moet oppassen. Deze kunnen je hond ziek maken. Braken, moeite met lopen, depressie, apathie en zwakte kunnen gevolgen zijn. Een fatale afloop gaat het waarschijnlijk niet hebben, maar je hond kan er wel goed ziek van worden.

  • Hickorynoten kunnen maagklachten en darmobstructie als resultaat hebben.
  • Walnoten zijn rijk aan vet, wat voor pancreatitis en maagklachten kan zorgen. Door hun grootte hebben velen honden last om er fatsoenlijk op te kauwen en kunnen ze darmobstructie veroorzaken.

Helpt mijn hondenverzekering?

Heeft je hond toch te veel noten binnengekregen en ziek geworden, dan kan een hondenverzekering helpen om de kosten laag te houden. Een hondenverzekering dekt namelijk consultaties bij de dierenarts en kosten voor medicatie.

Je kan je hondenverzekering makkelijk online vergelijken en meteen ook afsluiten door op de button te klikken bovenaan deze pagina.