Wat bepaalt de prijs van mijn motorverzekering?

De beste prijs voor je motorverzekering? Dat kan! Bereken via Verzekeringen.be verschillende motorverzekering prijzen bij de belangrijkste motorverzekeraars. Sluit meteen online af.

Bereken de prijs van je motorverzekering

Van welke verzekeraars kan ik de motorverzekering prijzen bekijken?

Je kan verschillende motorverzekering prijzen berekenen bij Baloise Insurance en Belfius Direct verzekeringen.

Hoe bepaalt de formule de prijs van mijn motorverzekering?

Je kan kiezen uit verschillende formules voor je motorverzekering. Je kan kiezen om de prijs zo laag mogelijk te houden, of je kan voor een iets duurdere motorverzekering gaan die je meer bescherming biedt. Die keuze is helemaal aan jou. Vergelijk in ieder geval altijd goed, want de prijzen van je motorverzekering kunnen per formule en per verzekeraar anders zijn. Hier vind je alvast de drie meest voorkomende formules:

 • BA Motorverzekering. Je bent wettelijk verplicht om minstens een BA motorverzekering af te sluiten. De dekking is altijd hetzelfde: alleen schade aan anderen wordt gedekt in je BA motorverzekering. Toch kunnen prijzen verschillen. Goed vergelijken dus!
 • Mini Omnium motorverzekering. De mini omnium of kleine omnium is een iets prijzigere motorverzekering, maar biedt je wel een hoop extra dekkingen. Schade door brand en (een poging tot) diefstal zijn bijvoorbeeld gedekt, bovenop de dekkingen van je BA.
 • Full omnium motorverzekering. Dit is meestal de minst goedkope optie, maar je krijgt wel een volledige bescherming. Schade door brand, (poging tot) diefstal, aanrijdingen met dieren, het is allemaal gedekt. Dit is de enige formule die ook de schade aan je eigen wagen dekt, trouwens. Sommige verzekeraars dekken hierbij ook je uitrusting. Zeker de moeite als je een nieuwe(re) motor hebt die van een volledige bescherming mag genieten.

Welke waarborgen of aanvullende motorverzekeringen je kan afsluiten hangt af van de verzekeraar. Niet iedereen geeft je dezelfde opties of dezelfde prijs voor je motorverzekering. Vergelijk daarom zeker goed via onze vergelijkingstool en vind de beste motorverzekering premie voor jou.

Welke invloed heeft mijn voertuig op mijn motorverzekering premie?

De premie van een motorverzekering verschilt voor elke persoon. Je situatie en je ervaring is uniek, dus is je motorverzekering dat ook. Je kan daarom best om de zoveel jaar opnieuw de prijs berekenen. Je verzekeraar berekend de premie op onder andere de volgende factoren:

 • Cilinderinhoud motor. Hoe groter de cilinderinhoud (cc), hoe hoger de premie. Het risico en de gevolgen van een ongeval met een “zwaardere” motor zijn meestal groter. Dat zie je natuurlijk in je verzekering.
 • Waarde motor. Je cataloguswaarde bepaalt het bedrag waarvoor je verzekerd bent. Hoe duurder je motor, hoe groter het verzekerde budget. Best logisch dus dat dit een grote rol speelt in de prijs.
 • Schadeverleden. Voorzichtigheid en ervaring wordt beloond. Hoe meer schadevrije jaren je kan aantonen, hoe beter voor de premie van je motorverzekering
 • Leeftijd bestuurder. Volgens statistisch onderzoek zij jonge bestuurders vaker betrokken bij ongevallen. Je zal daarom als jonge of onervaren bestuurder een iets hogere premie betalen. Rijd je al vele jaren zonder schade, kan je genieten van een lagere premie.
 • Autoverzekering. In sommige gevallen kan je de prijs van je motorverzekering drukken door ook je autoverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten.

Hoe bereken ik de prijs van mijn motorverzekering?

De beste prijs voor je motorverzekering vinden is helemaal niet moeilijk. Alles wat je nodig hebt is een internetverbinding en vijf minuten tijd. In een paar stappen kan je de prijs van je motorverzekering vinden via onze handige tool. Om de motorverzekering te vinden die het best bij je past, vragen we je naar de volgende zaken:

 • Gegevens voertuig. Een van de belangrijkste zaken is natuurlijk de motor die je wilt verzekeren. Om een compleet beeld te krijgen, vragen we je naar het soort type, de bouwmaand en -jaar, welke brandstof je motor gebruikt enzovoort.
 • Gegevens bestuurder. Voorlopig hebben we jou nog nodig achter het stuur. Wie jij bent als bestuurder heeft ook een invloed op de prijs van je motorverzekering. Vertel ons wanneer jij jouw rijbewijs hebt behaald, hoeveel schadevrije jaren je al hebt opgebouwd, en of je een opleiding defensief rijden hebt gevolgd.
 • Profiel bestuurder. We hebben enkele persoonlijke gegevens nodig, zoals je naam en een e-mail adres om de offertes naar te sturen.

Met wat je invult in onze vergelijkingstool, tonen wij je de prijzen van verschillende motorverzekeraars. Zo vind je snel en eenvoudig de motorverzekering die het beste bij je past, of je nu liever voor de goedkope premie of voor de volledige veiligheid gaat.

Hoe vind ik de beste motorverzekering premie?

Helemaal klaar om te besparen? Pak alvast een paar documenten klaar om de premies te kunnen vergelijken.

 • Rijbewijs. Zonder rijbewijs mag je niet rijden en je ervaring kan je een goedkopere premie opleveren. Pak dus al zeker je rijbewijs klaar.
 • Inschrijvingsbewijs. Je voertuig moet ingeschreven staan of worden bij de DIV. Je inschrijvingsbewijs laat aan je verzekeraar weten dat dat in orde is. Je vindt er ook belangrijke zaken zoals je chassisnummer.
 • Aantal schadevrije jaren. Met dit attest bewijs je dat je al enkele jaren zonder schade rijdt. Dat moet je verzekeraar weten om het risico zo goed mogelijk in te schatten en je premie te bepalen. Hoe meer jaren zonder schade, hoe lager je prijs.

Met deze gegevens kan je de motorverzekering prijzen van verschillende verzekeraars bekijken op enkele minuten tijd.

Waarom is het nuttig om de motorverzekering prijzen te vergelijken?

Niet elke verzekeraar geeft je dezelfde motorverzekering aan dezelfde prijs. Opties, waarborgen en de prijs kunnen allemaal verschillen van motorverzekeraar tot motorverzekeraar. En dat is nog niet de enige reden waarom een motorverzekering vergelijken zo belangrijk is:

Geld besparen, tijd besparen

Je kan niet alleen geld besparen door online te vergelijken, maar ook veel tijd. Laten we toegeven, je betaalt al liever te veel dan weer eens tijd te verspillen aan je verzekering.
Door online te vergelijken, kan je de verschillende motorverzekering prijzen al op vijf minuten bekijken. Volledig onafhankelijk, bekijk je zo meteen het grootste aanbod op de markt. Je kan dan in alle rust zelf beslissen of je de verzekering online wil afsluiten of niet. Zo simpel kan het zijn.

Zelf beslissen

Onze vergelijking is volledig vrijblijvend en onpartijdig. Wij hangen aan geen enkele partij vast om die beter voor te stellen. Al je voorwaarden leggen wij uit in duidelijke mensentaal, niet in een storm van jargon om je te verwarren. Liever de prijs zo laag mogelijk houden of de beste bescherming op de markt? Wat je ook wilt, je vindt bij ons een voorstel en kiest toch gewoon zelf!

Altijd up-to-date

Motorverzekeraars doen doorheen het jaar heel wat promoties en acties. Die gelden vaak wel alleen voor nieuwe klanten. Zo wordt het natuurlijk nog moeilijker om een goede prijs te vinden. In onze tool zijn al die promoties al meteen verrekend in de prijs. Zo moet je zelf je rekenmachine niet meer bovenhalen.

Nu je motorverzekering premie berekenen?

Je kan via Verzekeringen.be gratis, online en in enkele minuten de motorverzekeringen prijzen met elkaar vergelijken. Met de gegevens die je hebt ingevuld in de vergelijkingsmodule, simuleren we de beste premie voor jouw motorverzekering. Zo vind je altijd de beste en goedkoopste motorverzekering. Sluit jouw motorverzekering ook ineens online af.

Prijs motorverzekering vergelijken