Waarom een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Ongeluk gehad? Bij het invullen van de schadepapieren stel je vast dat jij en de tegenpartij toch wel niet dezelfde verzekeraar hebben. Dat kan tot ongemakkelijke situaties leiden. Hoe bekijkt de verzekeraar dan de situatie en wie gaat hij verdedigen? Vermijd dat je in deze situatie slachtoffer wordt en sluit een aparte rechtsbijstandverzekering af.

Bereken prijs rechtsbijstand

Wat is een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering?

Een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering verdedigt jouw rechten in het geval van een conflict en beschermt je ook tegen financiële kosten van lange en dure gerechtelijke procedures. Een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering is niet gebonden aan een specifiek verzekeringsproduct zoals auto of woning waardoor je dus over een bredere dekking beschikt.

Waarom kiezen voor een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering?

Je kan genieten van een belastingvoordeel

Sinds 1 september 2019 kan je onder bepaalde voorwaarden genieten van een fiscaal voordeel op jouw rechtsbijstandverzekering. Je kan een belastingvermindering van 40% bekomen op verzekeringspremies tot 310 euro. Hoeveel je belastingvermindering exact is, hangt samen met de hoogte van je premie. Of je al dan niet je premie fiscaal mag inbrengen, hangt af van je rechtsbijstandverzekering zelf. Deze moet volgens de wet ook aan een aantal voorwaarden en minimale dekkingen voldoen.

Je kan rekenen op een onpartijdige oplossing

Het gebeurt wel eens dat bij een verkeersongeval jij en de tegenpartij dezelfde autoverzekeraar hebben. Dat kan leiden tot conflicten want welke bestuurder gaat de verzekeraar nu verdedigen in deze situatie? In dat geval is het goed om beroep te kunnen doen op jouw onafhankelijke rechtsbijstandverzekering.

Je geniet van een brede dekking

Je hebt rechtsbijstandverzekeringen die gebonden zijn aan een specifiek verzekeringsproduct. Ze komen dus enkel tussen bij conflicten die verbonden zijn aan dat specifiek verzekeringsproduct. Een onafhankelijke rechtsbijstand daarentegen biedt een veel bredere dekking aan, omdat zij ongeacht het verzekeringsproduct jou beschermt en ondersteunt bij conflicten. Belangrijk is hierbij wel dat je steeds duidelijk aangeeft welke risico’s je wenst te verzekeren. Ook hier kun je ervoor kiezen om bvb alleen rechtsbijstand die te maken hebben met conflicten bij schade met je voertuig te verzekeren. Kijk dus steeds goed wat er juist verzekerd is.

Je verzekerde bedragen liggen hoger

De verzekerde bedragen in een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering liggen hoger dan bij de specifieke rechtsbijstandverzekeringen. En dat is ook wel nodig want de kosten kunnen wel eens hoog oplopen. Denk maar aan gerechtskosten, kosten voor experten, dokters, deurwaarders enzovoort.

Je premie kan goedkoper uitvallen

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en gekozen dekkingen kan de onafhankelijke rechtsbijstandverzekering goedkoper uitvallen dan wanneer je een rechtsbijstandverzekering koppelt aan een specifiek product. Je betaalt dus minder premie voor eigenlijk een bredere dekking. Hoe meer risico’s je apart zou verzekeren, hoe voordeliger het is om al je risico’s in één aparte rechtsbijstandverzekering te verzekeren.

Hoe kan ik een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Je kunt bij Verzekeringen.be een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering vergelijken bij meerdere maatschappijen. In slechts enkele minuten heb je de prijs van je rechtsbijstand berekend en kun je jouw verzekering naar keuze online afsluiten.

Bereken prijs rechtsbijstand