Ba Uitbating

Heb je een eigen zaak en ben je op zoek naar een BA uitbating verzekering? Vind hier alle informatie over de ba uitbating die je nodig hebt.

  • Geniet van het beste aanbod op de markt.
  • Een verzekering op maat door persoonlijke begeleiding.
  • Vraag in 2 minuten een gratis offerte aan.
Joske 03
Icon Prijs Kwaliteit Blauw 12

Join the club.

Zoveel mensen berekenden hun een premie afgelopen maand.

Icon Prijs Kwaliteit Blauw 09

Beste prijs/kwaliteit.

Geniet van een uitgebreide dekking aan een voordelige prijs.

Go Big or Go Home

Go big or go home.

Krijg persoonlijk advies door onze experts.

Vraag je offerte aan.

Stap 1 van 2

Wat is een BA uitbating?

Een ba uitbating staat voor burgerlijke aansprakelijkheid. Klinkt nogal serieus, maar eigenlijk betekent burgerlijke aansprakelijkheid gewoon dat als er mensen in of door jouw zaak schade lijden, jij daarvoor verantwoordelijk bent.

Een ba uitbating verzekering dekt, vergoedt dus kosten aan anderen die schade lijden in of door jouw zaak. Zowel jij als je personeelsleden zijn gedekt, mochten ze schade veroorzaken.

Is een BA uitbating een verplichte verzekering?

Nee, je bent niet verplicht een ba uitbating af te sluiten. Wel is het een goed idee, want zelfs als jij helemaal niets fout doet kan er altijd iemand uitglijden en zich verwonden in je zaak. Ongelukken gebeuren nu eenmaal. Met een ba uitbating zijn kosten gedekt en kan jij je focussen op je zaak.

Wat dekt een verzekering ba uitbating

De ba uitbating verzekering dekt verschillende soorten schaden aan anderen. We geven je hier een overzicht en verduidelijken met een voorbeeld.

  • Letselschade. Je bent een kapper en je rijdt met je stoel over de teen van de klant. Of nog veel simpeler: iemand glijdt gewoon uit in je zaak en breekt een enkel. Niemand zijn fout, maar het gebeurde wel in jouw zaak. Een ba uitbating dekt de kosten.
  • Zaakschade. Je bent elektricien, maar maakt een fout met het installeren van een elektrisch netwerk in een zaak. Daardoor ontstaat er een brand en loopt het gebouw heel wat schade op.
  • Onstoffelijke schade. Je bent technisch installateur, maar door een fout moet een bedrijf waar je producten bent gaan installeren enkele dagen sluiten. Daar verliezen ze natuurlijk geld mee en dat eisen ze van jou terug. Ook daar kan je verzekering ba uitbating bij helpen.

Niet alleen jij, maar ook je werknemers zijn verzekerd via je ba uitbating.

Wat dekt een ba uitbating verzekering niet?

Je beroepsaansprakelijkheid verzekering marketing kent ook enkele uitsluitingen. De exacte uitsluitingen hangen af van je contract, maar hier vindt je al enkele vaak voorkomende uitsluitingen:

  • Opzettelijke schade. Geen verdere uitleg bij nodig. Je kan niet opzettelijk schade aanbrengen in de hoop dat je verzekeraar die uitbetaalt.
  • Herhaaldelijke schade. Na een schadegeval is het natuurlijk de bedoeling dat je probeert om in de toekomst deze schade te vermijden. Als dezelfde schade zich blijft voordoen omdat je geen of slechte maatregelen neemt om ze te voorkomen, dan kan je verzekeraar weigeren je terug te betalen.
  • Schade door niet-uitvoering van contractuele verplichtingen.

Waar ben ik gedekt door mijn ba uitbating?

Je bent gedekt in je onderneming en daarbuiten als je ook leveringen of bezoeken brengt aan je klanten. Je bent meestal standaard gedekt in de hele Europese unie en bij sommige verzekeraars kan je die dekking ook uitbreiden, naar bijvoorbeeld ook de Verenigde Staten.

Is een ba verzekering uitbating nuttig voor mij?

Zeker.

Ook zonder dat het jou fout is, kunnen er dingen mislopen. Ongelukken gebeuren. Soms ook in jouw zaak. Niemand zijn schuld, maar je bent wel verantwoordelijk. Denk bijvoorbeeld aan een rek dat niet meer goed vastzit zonder dat je het had gemerkt. Een klant haalt iets uit het rek en trekt het mee naar beneden en bezeert zich.

Je krijgt een grote flexibiliteit. Je kan je ba uitbating verzekering nog verder aanvullen met extra waarborgen. Je stelt dus een verzekeringspakket samen op jouw maat en betaalt alleen maar voor wat jij nodig hebt.

Het is een extra zekerheid voor jou, je werknemers en je business partners. Een ba uitbating zorgt ervoor dat jij, je werknemers en je business partners gewoon kunnen focussen op hun werk, zonder bang te moeten zijn dat er iets gebeurt. Ook is het een groot professioneel voordeel, want je business partners krijgen ook veel meer zekerheid. Dat kan soms het verschil maken in een competitieve business.

Kan ik een ba uitbating nog verder aanvullen?

Je hebt de optie om je ba uitbating nog verder aan te vullen om zo een verzekering op maat samen te stellen. Niet elke verzekeraar biedt je dezelfde opties aan, maar hier vind je een greep uit het aanbod.

Toevertrouwde goederen. Denk aan goederen die aan jouw worden gegeven om te repareren of te bewaren, maar ook de werkinstrumenten die je inhuurt. Je herstelt bijvoorbeeld fietsen, maar in jouw werkplaats wordt de fiets van de klant zo erg beschadigd dat deze niet meer te repareren valt. De kosten om je klant van een nieuwe fiets te voorzien, worden hierdoor gedekt.

Rechtsbijstand. Soms komt het tot een juridisch conflict, of zou je graag juridisch advies inwinnen. Een rechtsbijstand specialiseert zich in die kosten.

Ba na levering. Na het leveren van goederen of diensten kan er ook iets mislopen. Een voorbeeld: je bent tuinman en legt een tuin aan met omheining. Een paar dagen na je installaties valt de omheining en brengt die schade aan het huis van je klant toe. Dan ben je gedekt via je ba uitbating na levering.

Hoe bereken ik de ba uitbating prijs?

De prijs van je ba uitbating hangt af van de bedragen die je wilt verzekeren en of je aanvullende waarborgen wilt afsluiten. Vraag vandaag nog je offerte aan om te kijken welk aanbod het beste past bij jouw wensen en budget. Je kan de beroepsaansprakelijkheidsverzekering marketing ook ineens online afsluiten.