Online verzekering

Een online verzekering zorgt ervoor dat het gehele proces van de offerteaanvraag tot de onderschrijving van het verzekeringscontract via het internet verloopt. Je kan bij verschillende verzekeraars een online verzekering onderschrijven zonder ervoor te moeten verplaatsen of hen te moeten telefoneren.

Bereken en vergelijk jouw verzekering

Hoe kan je online een verzekering afsluiten?

Je kan verschillende soorten verzekeringen online afsluiten zoals een autoverzekering, een reisverzekering, een brandverzekering en vele anderen. Afhankelijk van elk type verzekering krijg je een specifieke vragenlijst die je zo correct mogelijk dient in te vullen. Bijvoorbeeld: de verzekeraar vraagt voor een autoverzekering naar de profiel van de bestuurder, gegevens van jouw auto (merk, serie, brandstof e.a.), datum van jouw rijbewijs, schadeverleden enzovoort.

Van zodra je de vragenlijst hebt ingevuld, kan je een offerte opvragen. Je krijgt dan die offerte via mail opgestuurd. Heb je interesse in de offerte en wil je die omzetten naar een contract? Onderteken dan de documenten die je via mail hebt ontvangen en stuur die terug op via mail, fax of post.

Wat zijn de voor- en nadelen van een online verzekering?

Voordelen

 • Online verzekeringen vergelijken
  Eén van de voordelen van online verzekeringen is dat je ze online met elkaar kunt vergelijken op vergelijkingssites zoals verzekeringen.be. Je kan verschillende types verzekeringen van meerdere verzekeraars vergelijken. Kijk bij de vergelijking niet alleen de prijs, maar ook naar de inhoud van de dekkingen.
 • Prijs van je verzekering berekenen
  Je kan door je verzekering online te berekenen, inzicht krijgen in de prijs van je verzekering zonder daarvoor een tussenpersoon in te schakelen.
 • Eenvoudig en snel je verzekering afsluiten
  Het afsluiten van een online verzekering gebeurt via het internet. Je hoeft je dus niet te verplaatsen. Alles kan vanuit thuis geregeld worden.
 • Gemakkelijk overstappenDoordat je eenvoudig online een verzekering kunt afsluiten, kan je ook gemakkelijk overstappen. Het is aangeraden om jaarlijks een vergelijking tussen verschillende verzekeraars te maken om te zien of je (nog) kan besparen.

Nadelen

 • Minder persoonlijk contact met de verzekeraar
 • Het verzekeringsjargon is soms moeilijk te begrijpen

Vergelijken is besparen

Eén van de voordelen van online verzekering is dat je verzekeringen online kunt vergelijken. Op verzekeringen.be kan je in enkele stappen de beste en meest voordelige verzekering afsluiten door meerdere verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Bereken en vergelijk jouw verzekering