Reisverzekering voor verblijf van lange duur

De complete reisverzekering dekt één jaar lang al uw verblijven in het buitenland. Kreeg je deze zin ook iedere keer te zien bij je zoekopdracht “reisverzekering lange duur in het buitenland”? Wij dus ook. Daarom vind je op deze pagina alle informatie die je moet weten over het topic.

Kostprijs reisverzekering lange duur

Wat is een langlopende reisverzekering?

Traditioneel waarborgt een jaarlijkse reisverzekering dekking voor een onafgebroken verblijf van 3 tot 4 maanden in het buitenland. Anders gezegd, blijf je langer dan 90 of 120 dagen onafgebroken in het buitenland, dan voldoet je doorlopende reisverzekering (= reisverzekering op jaarbasis) niet aan je behoefte voor een langdurige dekking

Gelukkig bieden de meeste reisverzekeraars wel een optie aan om zo’n langdurig verblijf te waarborgen mits de betaling van een bijpremie per maand (of per schijf van enkele maanden) en per persoon.

Welke verzekeraars bieden zo’n reisverzekering aan?

VAB reisverzekering

Standaard dekt VAB 4 maanden onafgebroken verblijf in het buitenland. Hun algemene voorwaarden vermelden wel duidelijk dat deze termijn kan verlengd worden mits de betaling van een bijpremie. Hun optionele formule heet dan ook toepasselijk optie langer verblijf.

Bereken en sluit je reisverzekering meteen af

Reisverzekering Europ Assistance

Europ Asssistance waarborgt standaard 90 dagen onafgebroken dekking. Daarnaast bieden zij ook een reisverzekering die bij aanvang al inspeelt op een reis van lange duur door standaard een dekking van 6 maanden onafgebroken verblijf te waarborgen.

Plan je echter een langer verblijf in het buitenland in, dan kun je in beide gevallen de standaardperiode verlengen met periodes van een maand. De inhoud van de basiswaarborgen blijft behouden.

Bereken en sluit je reisverzekering meteen af

Reisverzekering van Allianz Assistance

Allianz Assistance biedt in zijn jaarpolis eveneens een dekking aan van 3 maanden. Vanaf de 4de opeenvolgende maand in het buitenland kun je de waarborgen verlengen per bijkomende maand.

Bereken en sluit je reisverzekering meteen af

Touring reisverzekering

In de algemene voorwaarden van Touring lees je enkel dat de waarborg beperkt is tot een onafgebroken verblijf van maximum 3 maanden. Een optie om deze termijn te verlengen vind je niet terug. Touring wist ons (n.a.v. onze contactname) wel te vertellen dat zij een reisverzekering voor langer verblijf kunnen aanbieden, maar dat deze enkel op aanvraag wordt verstrekt.

Bereken en sluit je reisverzekering meteen af

Bronnen en nuttige weetjes voor een reis van lange duur

Nuttige bronnen

  • Ben je student en ga je voor een stage of voor je studies naar het buitenland? Doe je vrijwilligerswerk of heb je een vakantiejob in het buitenland? Op gostrange.be vind je meer informatie over alle mogelijke paperassen.
  • Ben je lid van webwijzer.be, dan kun je op hun site een dossier raadplegen met nuttige informatie over reizen voor langere duur.

Nuttige informatie

Vertel het ons: heb je zelf ook nog nuttige info die hier van toepassing kan zijn, laat het ons weten via het contactformulier.

Voorzorgsmaatregelen

  • Neem kopieën mee van je polissen en noteer alle polisgegevens en telefoonnummers op een aparte plaats
  • Mocht er zich een probleem voordoen, neem dan meteen contact op met je verzekeringsmaatschappij of zij wel of niet iets kan doen, hangt ervan af hoe snel je reageert
  • Doe onmiddellijk aangifte van een diefstal of verlies bij de politie. De verzekeringsmaatschappij zal altijd het proces-verbaal opvragen

Hoeveel kost een reisverzekering lange duur?

Bereken hier hoeveel de totale kostprijs van een reisbijstand voor een langdurig verblijf in het buitenland je zou kosten :

Wat is de kostprijs reisverzekering van lange duur