Welke verzekering dekt schade door mijn huisdier?

Een huisdier zoals een hond of kat geven veel liefde, maar ze zijn vaak ook onvoorspelbaar. Wanneer jouw huisdier schade toebrengt aan derden is dat gedekt in jouw familiale verzekering.

Premie familiale verzekering berekenen

Dekt de familiale verzekering alle dieren?

De familiale verzekering komt tussen bij dieren die beschouwd worden als gezelschapsdier, een neerhofdier of vee. bijvoorbeeld schade door je hond. Dieren die gebruikt worden voor jouw beroep of wilde dieren zoals ratten, spinnen, lama’s, fretten etc. zijn niet verzekerd in de BA familiale.

Wat is verzekerd in de familiale verzekering?

In bepaalde situaties komt de familiale verzekering tussen:

  • Een blaffende hond kan ook bijten. Indien jouw hond plots een voorbijganger zou bijten, vergoedt de BA familiale de kosten terug
  • Jouw huisdier kan onbedoeld een verkeersongeval veroorzaken. Hij of zij kan bijvoorbeeld door een plots geluid de weg opgeraken waardoor een bestuurder ongelukkig moet uitwijken
  • Een grote hond heeft wel wat kracht. Die kan dus wel eens in z’n onstuimigheid het buurmeisje in de tuin omver lopen

Wat is niet verzekerd in de familiale verzekering?

Er zijn enkele situaties waarin de familiale verzekering niet tussenkomt zoals schade die jouw huisdier toebrengt aan de eigen meubelen, onverwachte medische kosten (dierenverzekering), dieren die gebruikt worden voor jouw beroep etc.

Schade melden