Scooterverzekering

Scooterverzekering vinden? Vergelijk via Verzekeringen.be in maar 5 minuten de prijzen van de belangrijkste motorverzekeraars in België. Bereken snel online en ontdek de voordeligste bromfietsverzekering. Sluit je scooterverzekering online af.

Scooterverzekering berekenen

Bij welke verzekeraars kan ik de scooterverzekering vergelijken?

Je kan de premie van je scooterverzekering berekenen Baloise Insurance en Belfius Direct verzekeringen.

Wat is het verschil tussen een scooterverzekering of een bromfietsverzekering?

Eigenlijk is een scooter of een bromfiets hetzelfde. Een bromfiets is de officiële benaming voor een gemotoriseerd voertuig op twee wielen, dat maximaal 45 km/u kan. De meeste mensen noemen dat een scooter. Een scooter wordt vaak los gebruikt als verzamelnaam voor alle gemotoriseerde voertuigen met twee wielen.

Je verzekeraar kijkt niet naar welke naam jij je voertuig geeft, maar vooral naar de snelheid en de cilinderinhoud cc. Voor een bromfiets of scooter is dat 50cc.

Een typisch voorbeeld is een Vespa.

Is een bromfietsverzekering of scooterverzekering verplicht?

Ja, je ben wettelijk verplicht om minstens een burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten voor je bromfiets of scooter. Ook als je scooter maar 25km/u gaat.

Moet ik een rijbewijs hebben voor mijn scooterverzekering?

Je bent verplicht een scooterverzekering of bromfietsverzekering af te sluiten al je met je scooter of bromfiets wilt rijden op de openbare weg.

Als je een bromfiets klasse A hebt, een bromfiets die hoogstens 25 km/u kan, moet je geen rijbewijs hebben om je scooter te verzekeren. Je mag een bromfiets al hebben vanaf 16 jaar, maar de meeste verzekeraars sluiten pas contracten af voor mensen van 18 jaar. Je kan je in dat geval op naam van je ouders laten verzekeren.

Als je een bromfiets klasse B hebt, een bromfiets die tot 45 km/u kan, moet je wel een rijbewijs hebben om je brommer te verzekeren. Het rijbewijs dat je nodig hebt is een categorie AM. De cilinderinhoud moet kleiner zijn dan 50cc.

Wat dekt mijn bromfietsverzekering?

Algemeen bestaan er 3 grote formules. Je kan die meestal aanvullen met extra waarborgen als je wilt. Vergelijk altijd goed, want niet elke verzekeraar geeft je dezelfde opties.

  • BA scooterverzekering. Je bent wettelijk verplicht om minstens een BA scooterverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die jij met je bromfiets toebrengt aan anderen. Je eigen schade of verwondingen zijn niet gedekt.
  • Mini Omnium scooterverzekering. De mini omnium of kleine omnium dekt ook de schade aan anderen. Schade door (een poging tot) diefstal of brand zijn ook meeverzekerd.
  • Full Omnium scooterverzekering. De full omnium of grote omnium is de keuze voor jou als je volledige veiligheid wilt. Dit is de enige formule die ook je eigen schade verzekerd, bovenop de dekkingen van de andere formules. Soms zit je uitrusting, zoals je helm, daar ook bij.

Niet elke verzekeraar geeft je dezelfde prijs of dezelfde dekkingen. Je kan met onze vergelijkingstool snel en eenvoudig niet alleen de premies maar ook de kwaliteit van je verzekering vergelijken.

Hoe wordt een scooterverzekering berekend?

Hoeveel je scooterverzekering kost, hangt af van je eigen situatie, de dekkingen die je wilt en de verzekeraar. Je verzekering is net zo uniek als jij. Vergelijk daarom altijd goed, dan ben je zeker dat je de verzekering vindt die het best bij je past. Hier vind je alvast enkele factoren die mee de prijs voor je scooterverzekering bepalen:

  • Autoverzekering. Als je ook je autoverzekering bij dezelfde verzekeraar afsluit, krijg je soms een korting op je scooterverzekering.
  • Leeftijd bestuurder. Volgens verschillende statistieken en onderzoeken, hebben jongere bestuurders vaker ongevallen. De verzekeraar kan ook moeilijker een profiel opstellen, omdat je nog niet zo lang rijdt. Daardoor zal je premie iets hoger zijn.
  • Cilinderinhoud motor.Zwaardere motors, dus motors met een hogere cc, hebben meer risico op een ongeval. De gevolgen zijn ook vaak serieuzer. Je premie ligt dus iets hoger.
  • Schadeverleden. Hoe langer je rijdt zonder ongevallen, hoe goedkoper je premie.
  • Waarde motor. Het bedrag dat je verzekerd wordt meestal berekend op de cataloguswaarde van je motor speelt. Best logisch.

Nu je scooter verzekeren?

Je kan via Verzekeringen.be gratis, online en snel je motorverzekering berekenen bij de belangrijkste motorverzekeraars. Aan de hand van de gegevens die je hebt ingevuld, berekenen we de beste motorverzekering premie. Ontdek welke motorverzekering voor jou het goedkoopste is. Sluit jouw motorverzekering ook ineens online af.