Sterretje in vooruit

Wat als je een sterretje in je voorruit hebt? Dekt je autoverzekering de kosten als je de autoruit laat herstellen? Ontdek het hier.

Hoe komt een sterretje in je voorruit?

Een sterretje in je voorruit is snel veroorzaakt. Op snelwegen kan bijvoorbeeld een opvliegend steentje zorgen voor een sterretje in je ruit. Kleine, vallende objecten kunnen schade aan je autoruit brengen.

Waarom een sterretje in je voorruit laten herstellen?

Een sterretje in je voorruit lijkt maar een klein probleem. Een beetje lastig, maar dat  is het dan ook. Maar dit klein probleem kan snel groter worden.

Schokken, zoals snelheidsheuvels of slechtere wegen, of temperatuurverschillen kunnen ervoor zorgen dat het sterretje in je voorruit verder barst.

Tot voor kort was een sterretje in het gezichtsveld van een bestuurder zelfs een reden om je auto af te keuren bij de keuring. Het zorgt namelijk voor hindering tijdens het rijden en kan een groot risico zijn voor je veiligheid.

Ook nu nog zal een sterretje met een diameter van meer dan 20mm bijvoorbeeld, of een barst met een lengte van meer dan 50 mm in de twee lagen van gelaagd glas of in een paneel, zullen ervoor zorgen dat je wagen door de technische controle wordt afgekeurd.

Moet je de autoruit laten herstellen of vervangen?

Omdat zelfs een klein sterretje in je ruit snel kan verergeren, is het snel laten herstellen van je autoruit heel belangrijk. Een kleine tip: als het sterretje kleiner is dan een muntstuk van 2 euro, dan kan je het snel en zonder problemen laten herstellen.

Als de schade groter is, dan is de kans groot dat de autoruit herstellen niet meer kan. Je zal de autoruit dan moeten vervangen. Die kosten liggen natuurlijk een heel stuk hoger, dus dat wil je liefst vermijden. Wacht daarom niet te lang om het kleine sterretje te laten herstellen.

Is een sterretje in de voorruit herstellen gedekt door de autoverzekering?

We bekijken de drie grote verzekeringspakketten en of de schade daar gedekt is.

Burgerlijke aansprakelijkheid

Een burgerlijke aansprakelijkheid, ook wel BA genoemd, dekt je niet voor schade aan je autoruit. Je zal de herstellingskosten zelf moeten betalen. Een ba verzekering dekt alleen maar de schade aan anderen.

Mini omnium

Een mini omnium met de waarborg glasbreuk dekt je kosten om je autoruit te herstellen. Ook andere schade aan je autoruiten zijn meestal gedekt. Ontdek snel meer over hoe je een mini omnium afsluit en hoeveel dat je kost.

Full omnium

Een full omnium dekt je ook voor glasschade. Een full omnium is de meeste volledige dekking voor je auto die je kunt kiezen. Ontdek hier snel meer over hoe je een full omnium online kunt afsluiten en wat dat je kost.