Wat als je gaat studeren in het buitenland?

Wat als je gaat studeren in het buitenland?

Ben je van plan om te gaan studeren in het buitenland? Dan zijn er nog een heel aantal zaken die je in orde dient te maken vooraleer je kan vertrekken.

Prijs reisverzekeringen vergelijken 


Welke informatie vind je hieronder:

Welke documenten heb je nodig?

Je hebt voor binnen Europa een geldige identiteitskaart nodig. Voor de andere landen dien je in bezit te zijn van een reispaspoort. Afhankelijk van het land waar je naartoe gaat, zal je al dan wel of niet een studentenvisum nodig hebben. Vraag zeker aan jouw schoolinstelling of je zelf een visum moet regelen of dat zij dat voor jou doen. Zorg dat je minstens 3 maanden op voorhand jouw visum aanvraagt want de aanvraag op zich neemt vaak veel tijd in beslag.

Hoe vind je een geschikt kot of appartement?

Het is niet erg eenvoudig om een kot of appartement te vinden in het buitenland. Sommige landen zullen alles voor jou regelen en in andere landen zal je het allemaal zelf moeten regelen. De meeste landen hebben wel een online platform waarop je een kot kunt vinden.

Via bepaalde organisaties zoals ASF kom je terecht in een gastgezin waardoor je zelf niet dient te zoeken naar een verblijfplaats.

Wat met je verzekeringen in het buitenland?

Indien je nog bij je ouders woont, zal je ook bij hen verzekerd zijn. Check zeker de volgende verzekeringen vooraleer je vertrekt:

Prijs reisverzekeringen vergelijken