Touring Assistance

Touring is een van de meest ervaren spelers in België inzake pechverhelping en reisbijstand, en de belangrijkste mobiliteitsorganisatie van het land.

Bereken meteen je reisverzekering

Wat doet Touring?

Elk jaar ontvangt Touring meer dan 600.000 oproepen van automobilisten, motorrijders en fietsers met pech in België. Om zijn leden zo snel mogelijk te helpen, heeft Touring om en bij 300 wegenwachters in dienst. Zo kunnen leden in meer dan 80% van de pechgevallen na 45 minuten hun weg al verderzetten.

Touring telt daarnaast 250.000 gezinnen met een reisbijstand. De klok rond kunnen ze rekenen op uitstekende medische, technische en personenbijstand, naast gespecialiseerd advies in ruime mobiliteitskwesties. Als lid van ARC Europa biedt Touring hen ook de zekerheid van een wereldwijd netwerk van bijstandsverleners, goed voor 12.000 pechverhelpingsvoertuigen, meer dan 70 helikopters en 8 ambulancevliegtuigen.

Bovendien komt Touring op voor de belangen van meer dan een miljoen weggebruikers. Ze verdedigt daarbij de absolute vrijheid van elk individu om zich te verplaatsen op de manier en met de middelen van zijn of haar keuze. Touring maakt daarvoor deel uit van de Internationale Automobielfederatie FIA, de grootste mobiliteitsorganisatie ter wereld. De FIA is een officiële raadgever van de Europese Commissie en vertegenwoordigt in Europa alleen al 36 miljoen leden.

Wat is de geschiedenis van Touring?

Touring Club van België werd in 1895 boven de doopvont gehouden. Het oorspronkelijke objectief bestond erin om het fietstoerisme te promoten. Touring zette zich ook al snel in om het algemene comfort van de weggebruiker te verbeteren.

Een oktoberavond in 1947 zou de geschiedenis van Touring voorgoed veranderen. De toenmalige ondervoorzitter van Touring Club wou een weggebruiker met pech te hulp komen. Maar geen enkele garage wou de deuren opendoen.

Op die manier groeide de idee voor een netwerk dat alle automobilisten solidair zou verenigen. In 1948, nauwelijks een jaar later, stampte Touring zo de eerste pechdienst in België uit de grond.

Vanaf 1958 verleende Touring als eerste in Belgë ook reisbijstand in binnen- en buitenland.

In de loop der jaren heeft Touring haar marktpositie verstevigd en is zij geëvolueerd van de grootste automobilistenvereniging tot de belangrijkste mobiliteitsorganisatie van het land.

Heb jij nog een polis lopen bij een verzekeringsmaatschappij die inmiddels werd overgenomen maar je weet niet door wie? Bekijk dan welke verzekeringsmaatschappij vandaag jouw polis beheert.

Welke verzekeringen biedt Touring aan?

Pechbijstand (voor wagens, motoren en fietsen), reisbijstand (reisbijstand voor unieke reis of hele jaar en annulatieverzekeringen) en rechtsbijstand.

Wat zijn de actuele prijzen en promoties?

Benieuwd naar de prijs van een verzekering pechverhelping, een reisbijstand- of annulatieverzekering bij Touring? Maak de berekening :

Bereken meteen je reisverzekering

Tip: hierbij vind je een overzicht van alle lopende promoties van particulieren verzekeringen.

Waar kan je de verzekeringen van Touring vinden?

De verzekeringsoplossingen van Touring worden in België verdeeld via:

Hoe kan ik Touring contacteren?

Touring – hoofdzetel

  • Adres: Wetstraat 44, 1040 Brussel
  • Tel: 02 233 22 02
  • Web: http://www.touring.be
  • Verzekeringsonderneming toegelaten onder codenr. 011210