Tweede wagen op eigen naam

Is het mogelijk om een tweede auto te verzekeren op je eigen naam en doe je dat best bij dezelfde maatschappij? Kan je jouw auto ook verzekeren onder je partner, kind of iemand anders? Hieronder vind je wat je moet doen in welke situatie.

Autoverzekering simuleren

Kan je een tweede auto verzekeren op je eigen naam?

Het is toegelaten om meerdere auto’s op dezelfde naam te verzekeren. Dit geldt enkel wanneer het voertuig van jou of je partner is. Als je zelf de wagen gaat gebruiken, ben je bestuurder en kentekenhouder. Ga je een tweede auto verzekeren voor je partner, dan ligt het anders. Je bent dan wel kentekenhouder, maar geen bestuurder. Je kan je wagen inschrijven bij dezelfde maatschappij als je eerste of een andere verzekeraar.

Kan je jouw tweede auto goedkoper verzekeren bij dezelfde maatschappij?

Besluit je voor jezelf of je partner een tweede auto te verzekeren bij dezelfde maatschappij, dan is dat goedkoper door de tweede autoregeling. Die regeling betekent dat je tweede voertuig dezelfde korting krijgt als de eerste. Normaal is dat niet het geval omdat je per auto schadevrije jaren moet opbouwen. Een extra wagen begint dan aan dezelfde bonus-malus graad als je eerste. Informeer hierover bij je verzekeraar.

Wat niet mag is een voertuig van je kind op eigen naam verzekeren. Je zoon of dochter zal zelf een autoverzekering moeten afsluiten. De premies voor jongeren liggen gemiddeld hoger omdat ze door gebrek aan ervaring een groter risico zijn.

Als je een tweede wagen wilt laten verzekeren bij dezelfde maatschappij, gaan de schadevrije jaren van je eerste auto over naar je tweede. Dat geldt ook als je voor je tweede wagen je vriendin als bestuurder inschrijft.

Indien je een korting op je premie van je eerste wagen geniet, geven sommige verzekeraars dezelfde korting aan je tweede wagen.

Bereken je autoverzekering

Bereken en vergelijk online jouw autoverzekering in enkele stappen en kies zelf welke verzekering het best bij jou past.

Autoverzekering simuleren