Autoverzekering simuleren

Wil je snel en eenvoudig de premie van jouw autoverzekering simuleren? Verzekeringen.be zorgt ervoor dat je zelf online, gratis en vrijblijvend een simulatie voor jouw autoverzekering kan maken. Vergelijk de premie bij 10 autoverzekeraars en ontdek in enkele minuten wie jou de beste én goedkoopste autoverzekering kan aanbieden.

Bij welke verzekeraars kan ik mijn autoverzekering simuleren?

 • Directe verzekeraars: Corona Direct en Touring Verzekeringen
 • Via de onafhankelijke verzekeringsmakelaars bij: Allianz, Baloise Insurance, Fidea, Vivium, Optimco, Axa, Generali en Aedes.

Autoverzekering corona direct verzekeringen | Verzekeringen.be

autoverzekering allianz verzekeringen | Verzekeringen.be

Autoverzekering berekenen Baloise Insurance | Verzekeringen.be

autoverzekering berekenen Optimco verzekeringen | Verzekeringen.be

autoverzekering vivium verzekeringen | Verzekeringen.be

autoverzekering Fidea verzekeringen | Verzekeringen.be

autoverzekering Axa verzekeringen | Verzekeringen.be

autoverzekering Generali | Verzekeringen.be

autoverzekering Touring verzekeringen | Verzekeringen.be

Aedes autoverzekering | Verzekeringen.be

Méér informatie over deze verzekeraars vind je op verzekeraars die actief zijn op Verzekeringen.be.

Welke dekkingen bevat mijn autoverzekering?

Je bent wettelijk verplicht om steeds de burgerlijke aansprakelijkheid (BA) van jouw auto te verzekeren. Die verzekering dekt jou tegen materiële en lichamelijke schade die je met jouw wagen aan derden hebt toegebracht.

Je kan aanvullend op de BA autoverzekering kiezen voor:

 • Een mini-omnium of kleine omnium. De kleine omnium bevat dezelfde dekking als de BA verzekering. Ze dekt daarbovenop nog schade door brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren.
 • Een full-omnium of grote omnium. De grote omnium biedt dezelfde dekkingen als de mini-omnium. Alleen dekt ze ook nog jouw eigen schade.

Je kan trouwens aan elk van de bovenstaande autoverzekeringen nog verschillende dekkingen en aanvullende verzekeringen toevoegen zoals bijvoorbeeld een bestuurdersverzekering om de lichamelijke schade als bestuurder te dekken.

Hoe simuleer ik een autoverzekering?

Je kan in enkele minuten de simulatie voor jouw autoverzekering maken bij de meest gekende verzekeraars in België. We bereken jouw premie aan de hand van de gegevens die jij invult in onze berekeningsmodule. Na slechts 4 stappen weet jij welke de beste en goedkoopste autoverzekering is.

Stap 1: Gegevens van je auto

Je begint de simulatie met het invullen van de gegevens van jouw auto. Denk maar aan het merk, model, bouwmaand- en bouwjaar, soort brandstof en dergelijke.

Stap 2: Gewenste dekkingen voor je auto

Je krijgt in deze stap de keuze hoe je jouw auto wenst te verzekeren. Ga je voor een standaard BA verzekering of toch maar voor een uitgebreide omniumverzekering?

Stap 3: Profiel van de bestuurder

In deze stap vragen we naar enkele gegevens van de bestuurders zoals leeftijd, uitgiftedatum rijbewijs, schadevrije jaren en dergelijke.

Stap 4: Gegevens van de bestuurder

Tenslotte hebben we jouw contactgegevens nodig zodat we jou de offertes kunnen doorsturen.

 

Aan de hand van de bovenstaande gegevens krijg je een offerteoverzicht met de premies van verschillende autoverzekeraars.

Wat heb ik nodig om mijn autoverzekering te simuleren?

Vooraleer je aan de simulatie begint, houd je het best een aantal zaken op voorhand klaar. Op die manier geraak je snel door onze berekeningsmodule en ontdek je welke de goedkoopste autoverzekering is.

Hieronder een kort overzicht van wat je best klaar houdt voor de berekening:

 • Uitgiftedatum van jouw rijbewijs. Om een autoverzekering te kunnen afsluiten, dien je steeds over een geldig rijbewijs te beschikken.
 • Inschrijvingsbewijs van jouw auto. Dit document heb je nodig om aan te tonen dat jouw wagen bij de Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen (DIV) is ingeschreven.
 • Inschatting van het aantal gereden kilometers per jaar. Hoe meer kilometers je aflegt, hoe groter het risico op een ongeval en hoe meer invloed dit heeft op de premie. Probeer dus een zo goed mogelijke inschatting mee te geven.
 • Aantal schadevrije jaren. Logischerwijze hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe beter dit is voor jouw premie. Je kan jouw schadevrije jaren opvragen bij jouw autoverzekeraar of online via carattest.be

Door alle bovenstaande gegevens bij de hand te hebben, ga je zien dat je slechts op enkele minuten tijd de premie voor jouw autoverzekering kan berekenen.

Hoe wordt mijn autopremie gesimuleerd?

De premie van een autoverzekering verschilt van persoon tot persoon. Een autoverzekeraar baseert zich op criteria zoals voertuiggegevens, leeftijd, woonplaats en het aantal schadevrije jaren om de premie te bepalen. Daarnaast hebben de cataloguswaarde, het bouwjaar en het vermogen ook invloed op de premie.

Zorg er dus voor dat je alle gegevens zo correct mogelijk invult bij de berekening van jouw premie. Zo krijg je steeds de scherpste prijzen te zien. Je kan meteen ook de goedkoopste autoverzekering online afsluiten.

Is het aangeraden om een autoverzekering online te simuleren?

Het is steeds nuttig om jouw autoverzekering online te simuleren. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe autoverzekering of dit de eerste keer is dat je er één afsluit. Er zijn verschillende redenen om jouw autoverzekering eens online te berekenen:

 • Je simuleert snel en eenvoudig de prijs van jouw autoverzekering
 • Je vergelijkt gratis en vrijblijvend 10 autoverzekeraars
 • Je kan meteen jouw autoverzekering online afsluiten
 • Je bespaart op jouw autoverzekering

Daarbovenop kan je steeds genieten van de huidige promoties die de verschillende autoverzekeraars aanbieden. Die promoties worden steeds verwerkt in de premies van het offerteoverzicht.

Maak nu een simulatie voor jouw autoverzekering

Door online je autoverzekering te simuleren, ontdek je in een mum van tijd wie jou het voordeligste tarief kan aanbieden en wat de beste waarborgen zijn.

Simuleer dus online de beste prijs voor je autoverzekering in minder dan 5 minuten. Na het invullen van de vragenlijst, zie je in één oogopslag de prijzen van alle autoverzekeringen.

Simuleer meteen je autoverzekering

 
{{'auto.mini.title' | translate}}
{{ci1Ctrl.init(_carNewOfferMini_WAR_verzekeringenportlet_fm)}}