Autoverzekering simulatie

Snel en eenvoudig een autoverzekering simulatie maken? Verzekeringen.be zorgt ervoor dat je zelf online, gratis en vrijblijvend een autoverzekering simulatie kan maken. Vergelijk de prijzen bij 13 autoverzekeraars en ontdek in enkele minuten wie jou de beste én goedkoopste autoverzekering kan aanbieden.

 • Bespaar tot de helft op je verzekering per jaar.
 • Vergelijk meer dan 10 verzekeraars.
 • Vergelijk in 5 minuten.
Landingspagina Auto
Join The Club

Join the club.

Zoveel mensen hadden afgelopen maand het slimme idee te vergelijken.

Prijs kwaliteit

Prijs én kwaliteit:

vergelijk de prijs en kwaliteit van alle verzekeraars.

Zo Simpel

Simpeler kan niet.

Sluit meteen je verzekering online af.

Vul je gegevens in en bereken je prijs

Bij welke verzekeraars maak ik een autoverzekering simulatie?

Je kan een autoverzekering simulatie maken bij Axa, Touring Verzekeringen (Yuzzu), Belfius Direct Verzekeringen, Ethias, Baloise Insurance, Allianz, Vivium, Fidea, Optimco, Aedes, Athora, PNP en DVV.

Méér informatie over deze verzekeraars vind je op verzekeraars die actief zijn op Verzekeringen.be.

Welke dekkingen bevat mijn autoverzekering?

Je bent wettelijk verplicht om steeds de burgerlijke aansprakelijkheid (BA) van jouw auto te verzekeren. Die verzekering dekt jou tegen materiële en lichamelijke schade die je met jouw wagen aan derden hebt toegebracht.

Je kan aanvullend op de BA autoverzekering kiezen voor:

 • Een mini-omnium of kleine omnium. De kleine omnium dekt schade door brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren.
 • Een full-omnium of grote omnium. De grote omnium biedt dezelfde dekkingen als de mini-omnium. Alleen dekt ze ook nog jouw eigen schade.

Je kan trouwens aan elk van de bovenstaande autoverzekeringen nog verschillende dekkingen en aanvullende verzekeringen toevoegen zoals bijvoorbeeld een bestuurdersverzekering om de lichamelijke schade als bestuurder te dekken.

Hoe maak ik een simulatie autoverzekering?

Je kan in enkele minuten jouw autoverzekering simulatie maken bij de meest gekende verzekeraars in België. We bereken jouw premie aan de hand van de gegevens die jij invult tijdens de simulatie autoverzekering. Na slechts 4 stappen weet jij welke de beste en goedkoopste autoverzekering is.

Stap 1: Gegevens van je auto

Je begint de simulatie autoverzekering met het invullen van de gegevens van jouw auto. Denk maar aan het merk, model, bouwmaand- en bouwjaar, soort brandstof en dergelijke.

Stap 2: Gewenste dekkingen voor je auto

Je krijgt in deze stap de keuze hoe je jouw auto wenst te verzekeren. Ga je voor een standaard BA autoverzekering of toch maar voor een uitgebreide omniumverzekering?

Stap 3: Profiel van de bestuurder

In deze stap vragen we naar enkele gegevens van de bestuurders zoals leeftijd, uitgiftedatum rijbewijs, schadevrije jaren en dergelijke.

Stap 4: Gegevens van de bestuurder

Tenslotte hebben we jouw contactgegevens nodig zodat we jou de autoverzekering offertes kunnen doorsturen.

Aan de hand van de bovenstaande gegevens krijg je een offerteoverzicht met de prijzen van verschillende autoverzekeraars.

Wat heb ik nodig voor mijn autoverzekering simulatie?

Vooraleer je aan de autoverzekering simulatie begint, houd je het best een aantal zaken op voorhand klaar. Op die manier geraak je snel door onze berekeningsmodule en ontdek je welke de goedkoopste autoverzekering is.

Hieronder een kort overzicht van wat je best klaar houdt voor de berekening:

 • Uitgiftedatum van jouw rijbewijs. Om een autoverzekering te kunnen afsluiten, dien je steeds over een geldig rijbewijs te beschikken.
 • Inschrijvingsbewijs van jouw auto. Dit document heb je nodig om aan te tonen dat jouw wagen bij de Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen (DIV) is ingeschreven.
 • Inschatting van het aantal gereden kilometers per jaar. Hoe meer kilometers je aflegt, hoe groter het risico op een ongeval en hoe meer invloed dit heeft op de premie. Probeer dus een zo goed mogelijke inschatting mee te geven.
 • Aantal schadevrije jaren. Logischerwijze hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe beter dit is voor jouw premie. Je kan jouw schadevrije jaren opvragen bij jouw autoverzekeraar of online via carattest.be

Door alle bovenstaande gegevens bij de hand te hebben, maak je op enkele minuten tijd een autoverzekering simulatie.

Hoe maken wij een autoverzekering simulatie?

De premie van een autoverzekering verschilt van persoon tot persoon. Een autoverzekeraar baseert zich op criteria zoals voertuiggegevens, leeftijd, woonplaats en het aantal schadevrije jaren om de premie te bepalen. Daarnaast hebben de cataloguswaarde, het bouwjaar en het vermogen ook invloed op de premie.

Zorg er dus voor dat je alle gegevens zo correct mogelijk invult bij de berekening van jouw premie. Zo krijg je steeds de scherpste prijzen te zien. Je kan meteen ook de goedkoopste autoverzekering online afsluiten.

Is het nuttig een online autoverzekering simulatie te maken?

Het is steeds nuttig om een online autoverzekering simulatie te maken. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe autoverzekering of dit de eerste keer is dat je er één afsluit. Er zijn verschillende redenen om jouw autoverzekering eens online te berekenen:

 • Je simuleert snel en eenvoudig de prijs van jouw autoverzekering
 • Je vergelijkt gratis en vrijblijvend 13 autoverzekeraars
 • Je kan meteen jouw autoverzekering online afsluiten
 • Je bespaart op jouw autoverzekering

Daarbovenop kan je steeds genieten van de huidige promoties die de verschillende autoverzekeraars aanbieden. Die promoties worden steeds verwerkt in de premies van het offerteoverzicht.

Maak nu jouw autoverzekering simulatie

Door online je autoverzekering te simuleren, ontdek je in een mum van tijd wie jou het voordeligste tarief kan aanbieden en wat de beste waarborgen zijn.

Je kan je autoverzekering berekenen in minder dan 5 minuten. Na het invullen van de vragenlijst, zie je in één oogopslag de prijzen van alle autoverzekeringen.

Bereken de prijs voor je autoverzekering