Ben je goed verzekerd op de fiets?

Je hebt zonet een splinternieuwe fiets gekocht en je kan niet wachten om aan jouw eerste fietstocht te beginnen. Nog even geduld! Zorg er eerst voor dat jij en jouw fiets goed verzekerd zijn zodat je zorgeloos van jouw fietstochtje kunt genieten.

Prijs fietsverzekering berekenen

Bescherm jouw fiets tegen diefstal en schade

Je kan bij de meeste fietsverzekeraars een verzekering afsluiten indien het gaat om een nieuwe fiets of een jonge tweedehands fiets van maximum één of twee jaar oud. Indien dat het geval is, kan je kiezen tussen een gewone fietsverzekering of fietsomnium.

Gewone fietsverzekering

Alle gewone fietsverzekeringen bieden een dekking tegen (poging tot) diefstal aan, op voorwaarde dat je zorgvuldig met jouw fiets omspringt. Doe je fiets dus steeds op slot en bewaar jouw sleutels op een veilige plaats.

Fietsomnium

De fietsomnium bevat dezelfde dekkingen als de gewone fietsverzekering, maar heeft daarbovenop ook een dekking tegen schade. De omnium fietsverzekering voorziet een tegemoetkoming in geval van totaal verlies door een ongeval of wanneer er sprake is van stoffelijke schade aan je fiets door vandalisme, een val of een ongeval.

Bescherm jezelf in geval van eigen lichamelijke schade

Je bent voor schade aan derden verzekerd via jouw familiale verzekering, maar wie komt er tussen bij eigen lichamelijke schade? Indien je onderweg met jouw fiets valt of een ongeluk hebt, kan dat gedekt worden via een extra waarborg bij jouw fietsverzekering of een individuele verzekering lichamelijke ongevallen.