Verzekering elektrische fiets

Ben je op zoek naar een verzekering voor je elektrische fiets? Vergelijk via Verzekeringen.be de prijs van jouw elektrische fiets verzekering online bij de belangrijkste fietsverzekeraars in België. Ontdek in één oogopslag welke de goedkoopste én beste elektrische fiets verzekering is. Sluit ze ook meteen online af.

Prijs fietsverzekering berekenen

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets is een fiets die aangedreven wordt door een elektromotor. Van zodra je begin te trappen, begint de motor te werken waardoor je minder spierkracht nodig hebt om vooruit te geraken.

Welke elektrische fiets kopen?

Er bestaan 3 soorten elektrische fietsen:

Fiets met hulpmotor en trapondersteuning

Heeft een vermogen tot 250 W, een snelheidsbeperking tot 25 km/uur en enkel trapondersteuning. Er is geen minimale leeftijd aan verbonden. De helm, het rijbewijs, de inschrijving, de nummerplaat en het certificaat van overeenstemming zijn niet verplicht. De verkeersregels zijn hetzelfde als voor fietsers.

Gemotoriseerde fiets (E-bike)

Heeft een vermogen tot 1000 W, een snelheidsbeperking tot 25 km/uur en een trapondersteuning. De minimale leeftijd is 16 jaar. De helm, het rijbewijs, de inschrijving en nummerplaat zijn niet verplicht. Het certificaat van overeenstemming is wel verplicht. De verkeersregels zijn hetzelfde als voor fietsers.

Bromfiets klasse Speed Pedelec

Heeft een vermogen tot 4000 W, een snelheidsbeperking tot 45 km/uur en trapondersteuning. De minimale leeftijd is 16 jaar. Een fietshelm of bromfietshelm is wel verplicht alsook een rijbewijs AM(bromfiets) of B(auto). Voor de inschrijving en nummerplaat kun je bij je makelaar terecht. Let erop dat de fietshandelaar je zeker een certificaat van overeenstemming meegeeft, dit heb je nodig voor de inschrijving. De verkeersregels zijn hetzelfde als voor bromfietsers.

Welke elektrische fiets verzekering afsluiten?

Je bent als fietser verzekerd voor je aansprakelijkheid naar derden toe in de familiale verzekering zolang je met trapondersteuning tot 45km/u rijdt. Van zodra je autonoom die snelheid behaalt, is een BA-fiets verplicht en moet je ook een groene kaart kunnen voorleggen.

Welke is de beste elektrische fiets verzekering?

Welke de beste elektrische fiets verzekering is, is afhankelijk van enerzijds jouw persoonlijke situatie. Denk daarbij aan type fiets of aankoopprijs. Anderzijds is het afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Zoek je een verzekering aan een goedkope prijs of vind je eerder de dekkingen van de verzekering belangrijk?

Wat kost een elektrische fiets verzekering?

De premie van jouw elektrische fiets verzekering is afhankelijk van onder meer het type fiets, de aankoopprijs en jouw voorkeur voor een gewone of omnium fietsverzekering. Hoe dan ook, is het aangeraden om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kan jij kiezen welke elektrische fiets verzekering voor jou het meest interessant is.

Prijs fietsverzekering berekenen