Vragen over je familiale verzekering

Heb je een vraag over je familiale verzekering? Vind hier het antwoord.

 • Welke verzekeringen dekken BBQ schade?

  Was je barbecuefeestje net wat té vurig? Gelukkig heb je twee soorten verzekeringen die je bescherming bieden. Verbrandt één van je gasten zich, dekt je familiale verzekering eventuele medische kosten. Zijn er vonken overgesprongen op je huis of tuin, dan dekt je brandverzekering de kosten.

  Lees er meer over hier
 • Wat is een verzekering voor drones en hoverboards?

  In de meeste gevallen ben je niet verplicht om een verzekering af te sluiten voor je drone. Je moet wel rekening houden met de privacy wetgeving als je drone een camera heeft. Je mag niet zomaar overal vliegen met je drone.

  Voor je hoverboard kun je best een extra dekking afsluiten in je BA Familiale. Tot onder de 18 km/u is dat niet verplicht. Gaat je hoverboard sneller dan 25 km/u, dan moet je je inschrijven bij de DIV en een BA autoverzekering afsluiten als je op de weg wilt.

  Lees er meer over hier
 • Wat met je verzekeringen bij een nieuw samengesteld gezin?

  Je familiale verzekeringen kan zowel jou als individu of je hele gezin dekken. Als zowel jij en je partner een familiale verzekering hebben die het hele gezin dekt, kun je zonder probleem een van de twee opzeggen. Vergelijk je hospitalisatieverzekeringen eens. Zijn de dekkingen bij een van de twee ruimer, kan jij of je partner bij die hospitalisatieverzekering toe treden. Soms krijg je daar ook mooie kortingen voor.

  Het heeft geen zin om twee brandverzekeringen te hebben als je als je samenwoont.

  Heb je een levensverzekering, geef dan zo snel mogelijk aan je verzekeraar door dat je nieuwe begunstigden wilt opnemen. Zo kunnen je pluskinderen en je partner gedekt worden mocht er iets gebeuren.

  Geef ook altijd je nieuwe situatie door aan je verzekeraar.

  Lees er meer over hier
 • Is een familiale verzekering verplicht?

  Een familiale verzekering is niet verplicht.

  Lees er meer over hier