Generali verzekeringen

Generali Belgium, overgenomen door Athora, kenmerkt zich door een waaier aan vernieuwende producten voor particulieren en bedrijven. Met een ingebedde overtuiging die ‘team spirit’ en ‘zin voor verantwoordelijkheid’ hoog in het vaandel draagt, beseft zij de inspanningen die nodig zijn om de uitdagingen aan te gaan van een steeds sneller evoluerende wereld.

Bereken nu de prijs van je verzekering

Wie is Generali?

De aanwezigheid van Generali verzekeringen in België gaat terug tot in 1901 met de oprichting van Assurances Générales de Trieste, een maatschappij die zich in eerste instantie toespitste op levensverzekeringen, maar snel uitbreiding vond naar de schadeverzekeringen.

Het is pas in 1976 dat Generali Belgium ontstaat door de fusie tussen de verzekeraars Assurances Générales de Trieste en Concorde–Minerve dat in 1973 werd overgenomen.

In de jaren 90 breidt Generali verzekeringen zich verder uit door de fusie met De Verenigde Meesters & de Unie der Assuradeuren (1993) en de overname (1997) van de Belgische activiteiten van de Nederlandse zustermaatschappij De Nederlanden van 1870.

In april 2018 is Generali Belgium overgenomen door Athora, een verzekeringsgroep die al reeds het Duitse levensverzekeringenbedrijf van Delta Lloyd en Aegon Ierland heeft overgenomen. Generali Belgium gaat sinds 2019 verder onder de naam Athora Belgium.

Welke verzekeringen biedt Generali aan?

Generali Belgium (Athora Belgium) specialiseert zich sinds juni 2020 in sparen en beleggingen.

Waar kan ik verzekeringen van Generali verkrijgen?

De verzekeringsoplossingen van Generali Belgium (Athora Belgium) worden in België verdeeld via een netwerk van onafhankelijke makelaars

Hoe kan ik Generali contacteren?

Athora België

  • Adres: Louizalaan 149, 1050 Brussel
  • Tel: 02 403 89 00
  • Web: http://www.athora.com/be
  • Rekeningnummer (IBAN): zie de algemene voorwaarden
  • Verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0145