Goedkope brandverzekering

Ben je op zoek naar een goedkope brandverzekering? Vergelijk jouw brandverzekering bij verschillende verzekeraars. In slechts enkele stappen vind jij de goedkoopste brandverzekering op maat.

Brandverzekering vergelijken

Waar kan ik een goedkope brandverzekering vinden?

 • Directe verzekeraars: Belfius Direct Verzekeringen
 • Via de onafhankelijke verzekeringsmakelaars bij: Allianz, Baloise Insurance, Vivium, AXA en Fidea.

Meer informatie over deze verzekeraars vind je op verzekeraars die actief zijn op Verzekeringen.be.

Wat dekt mijn brandverzekering?

Een verzekeraar biedt verschillende formules binnen de brandverzekering aan. De brandverzekering dient wel steeds een aantal verplichte dekkingen te hebben:

 • Schade door brand, explosie of implosie
 • Rook- en roetschade
 • Storm- en hagelschade
 • Natuurrampen (uitgezonderd potentieel overstromingsgebied)
 • Waterschade (uitgezonderd herstellingskost van de oorzaak)
 • Glasbreuk

De waarborgen die verplicht zijn, zijn voor elke verzekeringsmaatschappij dezelfde. De bedragen die ze maximum zullen uitkeren en dergelijke kunnen echter wel verschillen.

Je kan aan jouw brandverzekering nog aanvullende verzekeringen toevoegen die de kosten naar aanleiding van een schadegeval dekken. Denk daarbij aan expertisekosten, reddingskosten, kosten om ergere schade te voorkomen enzovoort.

Welke is de goedkoopste brandverzekering?

Het is moeilijk om te zeggen welke de goedkoopste brandverzekering is. Dat hangt voornamelijk af van jouw persoonlijke situatie: heb je een appartement of een woonhuis? Bestaat jouw woning uit steen of hout? Wordt de woning gebruikt voor verblijf of als zaak? En ga zo maar verder. Doordat er veel factoren meespelen, is het belangrijk om via Verzekeringen.be eens de vergelijking tussen de verschillende verzekeraars te maken. Zo vind je de brandverzekering met de gewenste dekkingen aan de laagste prijs.

Wat bepaalt de prijs van mijn brandverzekering?

De premie van een brandverzekering verschilt per woning. Die premie hangt af van een aantal factoren waaronder:

 • Risico door gebruik van bepaalde materialen. Het risico bij brandbare materialen zoals hout ligt hoger dan bij materialen zoals steen of beton
 • Risico op inbraak. Bepaalde regio’s kunnen door de verzekeraar worden ingeschat met een hoger risico op inbraak. Jouw inbraakwerende maatregelen spelen eveneens een rol. Heb je een alarm dien je dit zeker ook op te geven aan je verzekering.
 • Werkelijke waarde van de woning. De werkelijke waarde of nieuwwaarde is verschillend voor elk type huis (bijvoorbeeld rijhuis tegenover villa). Afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij zal je hier zelf een waarde op kunnen kleven of op basis van een vragenlijst de waarde door de verzekeringsmaatschappij zelf laten bepalen. Het voordeel van de 2de optie is dat de maatschappij garandeert dat je steeds correct verzekerd bent indien je de vragenlijst correct hebt ingevuld.
 • Hoogte van de franchise. De franchise of vrijstelling is het bedrag dat je zelf moet betalen bij de uitbetaling van de schadevergoeding
 • Optionele dekkingen. De brandverzekering heeft een reeks verplichte dekkingen, maar je kan er ook een aantal dekkingen aan toevoegen die de kosten naar aanleiding van een schadegeval vergoeden. Onder meer je inboedel, diefstal, je wagen in de garage…
 • Specifieke voorwaarden van de verzekeraar. Elke verzekeraar hanteert zijn specifieke voorwaarden, maximum bedragen, uitsluitingen, … Deze hebben uiteraard impact op de prijs van de verzekering.
 • Eigenaar, verhuurder of huurder. Ook je hoedanigheid waarmee je de brandverzekering wil afsluiten zal de hoogte van je premie sterk bepalen. Het verzekeren risico zal namelijk qua risico verschillen.

Het is dus belangrijk bij de berekening van je brandverzekering dat je steeds de correcte gegevens meegeeft. Zo ben je er zeker van je brandverzekering al het nodige dekt aan een betaalbare prijs.

Hoe kan ik een goedkope brandverzekering vinden?

De premies verschillen per brandverzekeraar. Daarom is het aangeraden om de prijzen bij de verschillende verzekeraars te vergelijken. Dat kan allemaal snel en online via Verzekeringen.be. Om een correcte premie te bekomen, dien je de volgende zaken aan onze vergelijkingsmodule mee te geven:

 • Gegevens woning. Hier vragen we naar het type woning, het bouwjaar, het gebruik van de woning enzovoort
 • Verzekerde waarde van gebouw en inhoud. Hier geef je alles mee over het gebouw en de inhoud van de woning (afwerking, kamers, dakbedekking etc.) zodat de verzekerde waarde kan bepaald worden
 • Gegevens van de verzekeringsnemer. Deze gegevens hebben we nodig om jou de offertes van de verschillende maatschappijen te kunnen doorsturen

Het is van eigen belang dat je de vragenlijst zo nauwkeurig mogelijk invult. Op die manier kunnen we de beste prijzen bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen berekenen en vergelijken.

Nu de goedkoopste brandverzekering vinden?

Nog geen vergelijking voor je brandverzekering gemaakt? Je vergelijkt via Verzekeringen.be gratis, online en in enkele minuten verschillende brandverzekeraars. We simuleren de beste premie aan de hand van de gegevens die je hebt ingevuld. Ontdek welke brandverzekering voor jou het goedkoopste is. Sluit jouw brandverzekering ook ineens online af.

Brandverzekering vergelijken