Groepsaankoop voor verzekeringen in België

Groepsaankopen zijn de voorbije jaren een maatschappelijke trend geworden. We kennen ze allemaal dankzij de acties rond energie, zonnepanelen, mazout, gas en elektriciteit… maar een groepsaankoop voor verzekeringen, dat is toch nog iets nieuws.

Wat willen wij bereiken met een groepsaankoop voor verzekeringen?

Via Verzekeringen.be bereken je nu al de huidige prijzen bij de ruimste groep verzekeraars, en dit voor de meeste particuliere verzekeringen in België. Via een gezamelijke aankoop willen wij verzekeraars motiveren jou extra te stimuleren dankzij een extra prijsvoordeel/korting!

De grootte van de korting hangt vooral af van de omvang van de groep, de samenstelling ervan en de kwaliteit.

Wat zijn jouw unieke voordelen bij deelname?

  • de allerbeste prijs dankzij een doordacht en geautomatiseerd proces
  • je hebt een referentieprijs want bij aanvang heb je zelf al de actuele prijs berekend
  • je kiest zelf welke dekkingen (of waarborgen) deel moeten uitmaken van de offerte
  • je kan alle onderliggende waarborgen bij aanvang al in detail bekijken (t.h.v. het offerte–detail)
  • je kan toekomstgericht werken en je inschrijven op groepsaankopen die in de verdere toekomst zullen plaatsvinden (*)
  • je kan de offerte met de allerbeste prijs meteen online aanvragen
  • je hebt een overzicht van al je offertes die deel uitmaken van de groepsaankopen verzekeringen

Bereken meteen je autoverzekering

(*) Als referentie moet je dan wel uitgaan van de prijzen die op dat ogenblik geldig zijn, en dus niet van de huidige prijs. Wil je voor de groepsaankoop een seintje krijgen om de referentieprijs te kennen? Schrijf je dan meteen in op de vervaldagmelder.

Hoe verloopt het proces van een aankoop in groep?

Stap 1: inschrijven voor deelname aan zo’n aankoop

Je start met een online prijsberekening voor je gewenste verzekering. In de praktijk komt dit erop neer dat je een vragenlijst invult met alle informatie die nodig is om bij alle maatschappijen online de prijs te berekenen. Je krijgt meteen de offertes te zien.

Deelnemen aan een groepsaankoop: zodra je op de pagina belandt met de prijzen van de verscheidene verzekeraars, kun je direct inschrijven. Ook in de daaropvolgende stappen, heb je nog de kans om in te schrijven!

Welke gegevens worden je gevraagd?

  • de periode waarvoor je wil deelnemen: je kan nu al inschrijven op een aankoop in groep voor de auto verzekering tot 4 kwartalen verder in de toekomst (*)
  • de kanalen van wie je een aanbod wil ontvangen: iedereen, directe verzekeraars of enkel makelaarsmaatschappijen (verzekeraars via de onafhankelijke verzekeringsmakelaar)

Zodra je je keuze hebt gemaakt, krijg je hiervan een bevestiging per email.

Via Mijn Groepsaankopen kun je je inschrijving terugvinden + je deelname beheren.

Heb je momenteel al een autoverzekering lopen? Ontdek dan snel de groepsaankoop waaraan je moet deelnemen om achteraf nog tijdig je auto verzekering te kunnen opzeggen.

Stap 2: einde inschrijvingsperiode

Eenmaal de inschrijvingsperiode is afgesloten, worden alle prijsberekeningen van de deelnemers herberekend.

Waarom een herberekening? Omdat sommige deelnemers zich enkele kwartalen geleden hebben ingeschreven. Aangezien we de huidige positie van de verzekeraars ten opzichte van elkaar willen kennen, rekening houdende met eventuele tariefaanpassingen, moeten we dus een herberekening maken. Deze herberekening (geautomatiseerd proces) gebeurt met dezelfde instellingen die je bij de inschrijving zelf hebt opgegeven.

Stap 3: analyse verzekeraars

Alle nodige gegevens worden aan de verzekeraars doorgestuurd. Zij zullen nu nagaan hoeveel extra korting ze je kunnen geven = de allerbeste prijs (rekening houdend met de gewenste waarborgen)!

Stap 4: resultaat

Zodra wij de toe te passen kortingen hebben ontvangen, worden alle berekeningen opnieuw gemaakt (incl. de extra kortingen). Zo kunnen wij snel nagaan welke verzekeraar jou het allerbeste voorstel doet!

Vervolgens sturen we je een mail. Deze bevat een link naar het allerbeste voorstel voor je verzekering, inclusief het prijsvoordeel.

Wanneer kun je deelnemen?

Halfjaarlijks kan je deelnemen en je inschrijven voor de groepsaankoop. Wat onze procedure extra uniek maakt, is dat je vandaag al kan deelnemen aan een groepsaankoop in de toekomst. Op die manier kun je vandaag al inschrijven op de meest voordelige prijs in de toekomst!

Interesse? Wil jij ook genieten van de allerbeste prijs? Schrijf je dan meteen vrijblijvend in.

Bereken meteen je autoverzekering

Algemene voorwaarden

Raadpleeg hier de algemene voorwaarden voor groepsaankopen verzekeringen.