Groepsaankoop

Groepsaankoop voor verzekeringen in België

 

Groepsaankopen zijn de voorbije jaren een maatschappelijke trend geworden. We kennen ze allemaal dankzij de acties rond energie, zonnepanelen, mazout, gas en elektriciteit,... maar een groepsaankoop voor verzekeringen, dat is toch nog iets nieuws.

Wat willen wij bereiken met een aankoop in groep voor verzekeringen?

Via Verzekeringen.be bereken je nu al de huidige prijzen bij de ruimste groep verzekeraars, en dit voor de meeste particuliere verzekeringen in België. Via een gezamelijke aankoop willen wij verzekeraars motiveren jou extra te stimuleren dankzij een extra prijsvoordeel/korting!

De grootte van de korting hangt vooral af van de omvang van de groep, de samenstelling ervan en de kwaliteit.

Wat zijn jouw unieke voordelen bij deelname?

 • de allerbeste prijs, dankzij een doordacht en geautomatiseerd proces
 • je hebt een referentieprijs want bij aanvang heb je zelf al de actuele prijs berekend (zie ook: procedure aankoop verzekeringen in groep)
 • je kiest zelf welke dekkingen (of waarborgen) deel moeten uitmaken van de offerte
Doe mee, schrijf je meteen in!
 • je kan alle onderliggende waarborgen bij aanvang al in detail bekijken (t.h.v. het offerte–detail)
 • je kan toekomstgericht werken en je inschrijven op groepsaankopen die in de verdere toekomst zullen plaatsvinden (*) (zie: procedure groepsaankoop)
 • je kan de offerte met de allerbeste prijs meteen online aanvragen
 • je hebt een overzicht van al je offertes die deel uitmaken van de groepsaankopen verzekeringen (Mijn Groepsaankopen)
 • ...

(*): Als referentie moet je dan wel uitgaan van de prijzen die op dat ogenblik geldig zijn, en dus niet van de huidige prijs. Wil je voor de groepsaankoop een seintje krijgen om de referentieprijs te kennen? Schrijf je dan meteen in op de vervaldagmelder.

Hoe verloopt het proces van een aankoop in groep?

Stap 1: inschrijven voor deelname aan zo'n aankoop

Je start met een online prijsberekening voor je gewenste verzekering. In de praktijk komt dit erop neer dat je een vragenlijst invult met alle informatie die nodig is om bij alle maatschappijen online de prijs te berekenen. Je krijgt meteen de offertes te zien.

Deelnemen aan een groepsaankoop: zodra je op de pagina belandt met de prijzen van de verscheidene verzekeraars, kun je direct inschrijven. Ook in de daaropvolgende stappen, heb je nog de kans om in te schrijven!

 

Welke gegevens worden je gevraagd?

 • de periode waarvoor je wil deelnemen: je kan nu al inschrijven op een aankoop in groep voor de auto verzekering tot 4 kwartalen verder in de toekomst (*)
 • de kanalen van wie je een aanbod wil ontvangen: iedereen, directe verzekeraars of enkel makelaarsmaatschappijen (= verzekeraars via de onafhankelijke verzekeringsmakelaar)

Zodra je je keuze hebt gemaakt, krijg je hiervan een bevestiging per email.

Via Mijn Groepsaankopen kun je je inschrijving terugvinden + je deelname beheren.

 

Stap 2: einde inschrijvingsperiode

Eenmaal de inschrijvingsperiode is afgesloten, worden alle prijsberekeningen van de deelnemers herberekend!

 

Stap 3: analyse verzekeraars

Alle nodige gegevens worden aan de verzekeraars doorgestuurd. Zij zullen nu nagaan hoeveel extra korting ze je kunnen geven = de allerbeste prijs (rekening houdend met de gewenste waarborgen)!

 

Stap 4: resultaat (= defintieve offerte)

Zodra wij de toe te passen kortingen hebben ontvangen, worden alle berekeningen opnieuw gemaakt (incl. de extra kortingen). Zo kunnen wij snel nagaan welke verzekeraar jou het allerbeste voorstel doet!

Vervolgens sturen we je een mail. Deze bevat een link naar het allerbeste voorstel voor je verzekering, inclusief het prijsvoordeel.

 

De allerbeste offerte meteen afsluiten?

Ben je sterk geïnteresseerd in de verzekering aan de allerbeste prijs, vraag dan meteen online je polis aan! Heb je nog vragen, geef dan op dat men jou voorafgaand contacteert.

Wanneer kun je deelnemen?

Halfjaarlijks kan je deelnemen en je inschrijven voor de groepsaankoop. Wat onze procedure extra uniek maakt, is dat je vandaag al kan deelnemen aan een groepsaankoop in de toekomst. Op die manier kun je vandaag al inschrijven op de meest voordelige prijs in de toekomst!

Interesse? Wil jij ook genieten van de allerbeste prijs? Schrijf je dan meteen vrijblijvend in.

 

Ik doe mee en wil zo genieten van de allerbeste prijs voor mijn autoverzekering!

 

 

Veelgestelde vragen (FAQ)!

Hier vind je meer gedetailleerde informatie terug over de groepsaankopen. Lees aandachtig de antwoorden.

Wij beloven "de allerbeste prijs". Hoe kunnen wij dit waarmaken?

Via onze offerteaanvraag-modules, bereken je zelf al vrijblijvend de actuele prijzen bij de verzekeraars met wie wij vandaag een samenwerking hebben. Bijgevolg weet je nu al bij wie je het voordeligst de gewenste verzekering kan afsluiten. Het concept van de groepsaankoop heeft als enige doel om jou nog een extra voordeel te kunnen geven (dankzij de grote vraag).

Stel (in het slechtste geval!) dat geen enkele verzekeraar jou een voordeel wil toekennen, dan heb je toch al kunnen uitmaken welke verzekeraar jou de scherpste prijs biedt. Uiteraard is het ons doel om een extra voordeel te kunnen bekomen bij de verzekeraars, waardoor de scherpste prijs alleen nog maar beter wordt.

Waarom moet je eerst een prijsberekening (= offerteaanvraag) maken om je in te schrijven?

Veel verzekeraars hanteren aan de basis een gelijkaardige set parameters voor de prijszetting. Toch hanteert iedere maatschappij nog een eigen set regels die mee de juiste prijs bepalen en/of meespelen in het acceptatiebeleid.

Onze prijsberekeningsmodules bevatten enkel die vragen die nodig zijn om bij alle verzekeraars de beste prijs te berekenen. Bovendien worden alle deelnemende offertes v&oactue;&oactue;r het doorsturen naar de verzekeraars herberekend om over alle actuele prijzen te beschikken. Op basis hiervan worden de verzekeraars dan gerankschikt in dalende volgorde van prijs. Met deze informatie kan iedere verzekeraar exact nagaan hoeveel korting ze extra kunnen geven aan iedere deelnemer.

Is de verzekeraar van de allerbeste prijs dezelfde als de verzekeraar die je bij aanvang de voordeligste prijs gaf?

Niet noodzakelijk.

Stel: naar aanleiding van een vrije consultatie (= prijsberekening), krijg je de voordeligste prijs van verzekeraar A. Je schrijft je meteen ook in voor deelname aan een gezamelijke aankoop van 2 kwartalen later (= groepsaankoop X+2). Net voor de afsluit van groepsaankoop X+2, worden alle offertes van de deelnemers herberekend (inclusief die van jou dus) om de juiste actuele prijzen & rangorde van iedere verzekeringsmaatschappij (op vlak van prijs) te kennen. Er zijn nu 3 scenario's mogelijk:

1. verzekeraar A biedt opnieuw de voordeligste prijs aan

In functie van de kortingspercentages die de verzekeringsmaatschappijen aan iedere individuele offerte hebben toegekend, kan verzekeraar A voor jou:

 • nog steeds de voordeligste zijn, inclusief een extra prijsvoordeel van bijvoorbeeld 10%
 • nog steeds de voordeligste zijn, zonder dat jou een extra prijsvoordeel werd toegekend

 

2. verzekeraar B biedt jou nu de voordeligste prijs

Dankzij de grotere korting die verzekeraar B jou heeft gegeven, biedt deze jou nu de allerbeste prijs aan

 

3. een nieuwe verzekeraar biedt jou nu de voordeligste prijs

In de periode tussen je inschrijving en de feitelijke gezamelijke aankoop, zijn wij een samenwerking aangegaan met een nieuwe verzekeraar.Dankzij de zeer concurrentiële prijzen + een eventuele extra korting, biedt deze jou nu de allerbeste prijs aan.

 

Is mijn toekomstige allerbeste prijs steeds voordeliger dan de huidige voordeligste prijs?

In uitzonderlijke gevallen zal dit niet zo zijn: wegens mogelijke prijsstijgingen in de tussenperiode, een uitzonderlijke promotie-actie bij je huidige berekening,... We kunnen dit het best aantonen met een voorbeeld:

Stel, je schrijft je vandaag in voor een gezamelijke aankoop binnen 4 kwartalen (= ongeveer 1 jaar na vandaag). Het is dan best mogelijk dat de verzekeringsmaatschappijen hun tarieven aan de basis hebben verhoogd (en dit ongeacht het bestaan van of je deelname aan een gezamelijke aankoop!!).
Indien de prijsstijging hoger is dan de korting die wordt toegekend, zal de allerbeste prijs iets nadeliger zijn dan de actuele prijs.
Niettemin zal de allerbeste prijs voordeliger zijn dan de prijs die je dan normaal zou moeten betalen.

 

Kan ik mijn deelnemingsgegevens nog veranderen na een prijsberekening?

Ja hoor. Bij het doorlopen van een prijsberekening, heb je automatisch een profiel aangemaakt op Verzekeringen.be. Hierdoor kun je je historische offerte-aanvragen (= prijsberekeningen) opnieuw consulteren. Maar je kan deze ook herberekenen. Je doorloopt dan opnieuw het proces en kan indien nodig, de gewenste wijzigingen doen. Tip: doe dit wel vóór het einde van de inschrijvingsperiode voor de lopende groepsaankoop (indien je wil deelnemen).

Ik heb momenteel nog een verzekering lopen. Wat nu?

Geen probleem. In functie van de resterende termijn voor de jaarlijkse vervaldag kun je tijdig & kosteloos opzeggen (zie ook: Hoe je verzekering (auto) opzeggen?). Overigens, wanneer je beslist in te gaan op het allerbeste voorstel, dan zal de nieuwe verzekeraar je polis zo snel mogelijk overnemen.

Wat indien ik inschrijf voor een toekomstige aankoop in groep en ik veroorzaak ondertussen een auto–ongeval?

In dat geval kun je voordat de inschrijvingsperiode ten einde loopt, zelf nog even een herberekening maken op basis van je meest recente en accurate gegevens. Een verzekering is namelijk maatwerk en iedere wijziging van het risico kan belangrijke gevolgen hebben op mogelijke terugbetalingen bij schade.

Wat indien een verzekeraar momenteel een promo-campagne heeft lopen?

Dit is een realistisch scenario. In functie van de hoogte van het voordeel en het dringende karakter van de verzekering, is het misschien beter om direct de offerte online aan te vragen. Je kan dan nog altijd inschrijven op de actie (deze is namelijk gratis en volledig vrijblijvend) om na te gaan of je een groter voordeel had kunnen genieten.
Kortom, dit is een afweging die je voor jezelf moet maken rekening houdende met de grootte van de huidige promotie en het dringende karakter van de verzekering. Overigens kun je via een gewone berekening al meteen zien wie jou vandaag de beste prijs verstrekt rekening houdende met de gewenste waarborgen.

Wat is de minimale dekking van mijn verzekering?

Jij hanteert zelf de teugels. Met andere woorden, jij kiest zelf de inhoud waaraan je verzekering moet voldoen.

Bij het inschrijven moet je het berekeningsproces doorlopen en worden je alle vragen gesteld om je behoefte te kennen en die noodzakelijk zijn om bij alle verzekeraars een prijs te kunnen berekenen. Alle verdere prijsberekeningen gebeuren aan dezelfde voorwaarden.
Kortom, vraag je louter een verplichte minimum dekking ‘ba’ voor je autoverzekering aan, dan zal de allerbeste prijs enkel en alleen rekening houden met het luik ‘ba’ bij alle deelnemende verzekeraars.

Ik heb mij al ingeschreven maar zou graag mijn deelname willen wijzigen. Hoe doe ik dit?

Stel, je hebt je ingeschreven voor een ba autoverzekering, maar je zou dit voor het einde van de betrokken inschrijvingsperiode willen wijzigen in een mini-omnium (of een andere wagen of ....). Wel, via Mijn Groepsaankopen kun je de offerte oproepen waarmee je je hebt ingeschreven voor deelname. Via een offerteheraanvraag (= herberekening) doorloop je opnieuw alle stappen en kun je de gewenste wijzigingen doorvoeren.

Is de deelname aan zo'n aankoop in groep vrijblijvend en gratis?

Ja. Jij bepaalt zelf of je wil deelnemen. Deelname vergroot namelijk de kans om van een interssanter voorstel te kunnen genieten.

De deelname is geheel vrijblijvend & gratis. In onze privacy clausule & algemene voorwaarden kun je bovendien nalezen dat de verstrekte gegevens enkel worden gebruikt om de prijzen te kunnen berekenen en onze dienstverlening te verbeteren.

Kan ik me uitschrijven?

Ja, dat kan. Via het menu Mijn Groepsaankopen kun je per offerte uitschrijven. Gewoon even klikken op ‘uitschrijven’ en je deelname is gedesactiveerd.

Voor welke verzekeringen kan ik deelnemen voor een aankoop in groep?

Momenteel starten we met een groepsaankoop auto verzekering. Indien we vaststellen dat er een levendige vraag is naar aankopen in groep voor andere verzekeringen, zullen we de doorstart naar andere verzekeringen snel actief maken. Als je wil, kun je ons nu al vertellen voor welk type verzekering je graag zou willen deelnemen aan een groepsaankoop.

Op de pagina het huidig overzicht van alle verzekeringen waarvoor je kan inschrijven op een aankoop in groep, vind je steeds het overzicht van de actieve groepsaankopen terug. Momenteel beperkt dit zich dus tot de autoverzekering.

 

Algemene voorwaarden

Raadpleeg hier de algemene voorwaarden voor groepsaankopen verzekeringen.

Overtuigd? Schrijf je dan meteen in voor de groepsaankoop voor jouw autoverzekering.

 

Ik doe mee aan de groepsaankopen voor de autoverzekering!

 

 

Groepsaankoop autoverzekering & actieve groepsaankopen