Bereken je autoverzekering

Op zoek naar de beste prijs voor je autoverzekering? Door deze eenvoudige vragenlijst snel in te vullen kun je in geen tijd de beste prijzen voor je autoverzekering berekenen bij alle autoverzekeraars in België. Bekijk niet alleen de premie van je autoverzekering, maar ook ineens de kwaliteit.

 • Bespaar tot de helft op je verzekering per jaar.
 • Vergelijk meer dan 10 verzekeraars.
 • Vergelijk in 5 minuten.
Landingspagina Auto
Join The Club

Join the Club

Zoveel mensen hadden afgelopen maand het slimme idee te vergelijken.

Prijs kwaliteit

Prijs én kwaliteit.

Vergelijk de prijs en kwaliteit van alle verzekeraars.

Zo Simpel

Simpeler kan niet.

Sluit meteen je verzekeringen online af.

Bereken je autoverzekering

Waar kan ik mijn autoverzekering in België vergelijken?

Op Verzekeringen.be kan je de autoverzekering prijs berekenen van Axa, Touring Verzekeringen (Yuzzu), Belfius Direct Verzekeringen, Ethias, Baloise Insurance, Allianz, Vivium, Fidea, Optimco, Aedes, Athora, PNP en DVV.

Hoe wordt een autoverzekering prijs berekend?

Autoverzekeringen hebben vaak geen vaste prijs, maar worden berekend op je persoonlijke situatie. Om je een idee te geven van de prijs, kunnen we dus al wel een aantal factoren geven die een invloed hebben op de prijs van je autoverzekering.

 • Vermogen auto. Hoe hoger het vermogen (kW), hoe meer premie je zal betalen.
 • Aantal jaarlijkse kilometers. Als je veel kilometers aflegt op een jaar en dus langer op de baan bent, is de kans op een ongeval groter. Je autoverzekering zal dan van prijs ook iets hoger liggen.
 • Waarde auto. Vaak gebruikt de verzekeraar de cataloguswaarde van de auto om de premie te bepalen. Soms kan je ook kiezen voor de factuurwaarde om de premie van jouw autoverzekering te laten bepalen
 • Gebruik auto. Als je jouw auto ook voor je werk gebruikt, zal de prijs wat hoger liggen.
 • Schadeverleden. Hoe minder ongevallen in de laatste vijf jaar, hoe lager de prijs van je autoverzekering.
 • Woonplaats. In drukke steden of aan bepaalde wegen en punten gebeuren statistisch gezien meer ongevallen. Een rustigere woonplaats leidt dan weer tot een lagere prijs voor je autoverzekering.
 • Leeftijd. De premie voor jonge en onervaren bestuurders ligt hoger dan bij meer ervaren bestuurders
 • Betalingstermijn. De premie kan wel eens verschillen als je kiest voor gespreide betalingstermijnen. Als je gespreid betaalt, wordt er soms een administratieve kost aangerekend.

Wat heb ik nodig om mijn autoverzekering prijs te bekijken?

Je kan tijd winnen met de berekening van jouw autoverzekering door de volgende zaken bij de hand te nemen:

 • Inschrijvingsbewijs auto. Dit document kan je vergelijken met de identiteitskaart van je voertuig.
 • Uitgiftedatum rijbewijs. Zonder een (geldig) rijbewijs kan je geen autoverzekering afsluiten. Het rijbewijs is één van de belangrijkste vereisten om een autoverzekering af te sluiten.
 • Aantal afgelegde kilometers per jaar. Maak een inschatting van het aantal kilometers je per jaar aflegt. Houd daarbij rekening met de kilometers van het woon-werk verkeer en de kilometers die je tijdens het weekend en de vakantie aflegt.
 • Aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je kan aantonen, hoe beter voor de premie van jouw autoverzekering. Je kan die schadevrije jaren opvragen bij jouw autoverzekeraar of online via carattest.be.

Door alle bovenstaande gegevens bij de hand te hebben, kan je in slechts enkele minuten de prijs van jouw autoverzekering berekenen.

Nu je autoverzekering berekenen?

Je kan via Verzekeringen.be volledig vrijblijvend auto verzekeringen vergelijken. We berekenen de beste premie voor jouw autoverzekering op basis van de gegevens die je hebt ingevuld in de berekeningsmodule. Vergelijk in één oogopslag de verschillende premies en sluit meteen de goedkoopste autoverzekering online af.