Hospitalisatieverzekering zonder wachttijd

Hospitalisatieverzekeringen werken vaak met een wachttijd. Maar wat betekent dat precies? En is dat je enige optie? We geven je hier alle info die je nodig hebt.

Bereken je hospitalisatieverzekering

Wat is een wachtpolis bij een hospitalisatieverzekering?

Een wachttijd of wachtpolis bij een hospitalisatieverzekering betekent dat voor een bepaalde periode na het afsluiten van je verzekering, je verzekeraar niet tussenkomt in de kosten. Je moet als het ware dus even wachten voor de verzekering van start gaat.

Tijdens je wachttijd, betaalt je al wel de premie voor je verzekering,

Waarom is er een wachttijd bij een hospitalisatieverzekering?

Voor verzekeringen geldt altijd dat je niet gedekt voor risico’s die al bestonden. Als het op je gezondheid aankomt, is dat echter niet altijd heel duidelijk. Iets wat nu onschuldig lijkt, kan binnen een paar weken of zelfs maanden veel ernstiger blijven.

De meeste wachttijden gelden niet voor ongevallen. Als er een ongeval gebeurt en je wordt in het ziekenhuis opgenomen, zal je verzekeraar je wel te hulp schieten.

Wil je liever geen wachttijd? In sommige gevallen kan je een hospitalisatieverzekering zonder wachttijd afsluiten. Vergelijk daarom dus altijd goed.

Hoe lang duurt de wachttijd van mijn hospitalisatieverzekering?

Bij de meeste verzekeraars geldt een wachttijd van zes maanden. Dat staat niet per se vast, dus de wachttijd kan verschillen van hospitalisatieverzekeraar tot hospitalisatieverzekeraar. Het blijft belangrijk om altijd goed je hospitalisatieverzekering te vergelijken.

Let ook op: als je zwanger bent op het moment dat je een hospitalisatieverzekering afsluit, dan bedraagt je wachttijd vaak negen maanden.

Kan ik een hospitalisatieverzekering zonder wachttijd afsluiten?

Er zijn verschillende manieren waarop je een hospitalisatieverzekering zonder wachttijd kunt hebben.

Geen wachttijd als je overstapt

De meeste verzekeraars laten de wachttijd vervallen als je al een hospitalisatieverzekering had, maar graag wilt overstappen. Dat kan bijvoorbeeld als je bij je werkgever een hospitalisatieverzekeraar had, maar van job verandert. Op dat moment kan je dan, zonder een nieuwe wachttijd te doorgaan, een nieuwe hospitalisatieverzekering afsluiten.

Blijf ook zeker altijd goed je hospitalisatieverzekering vergelijken. Door over te stappen kan je heel wat besparen en je hoeft je geen zorgen te maken over een wachttijd.

Geen wachttijd bij een nieuwe verzekering

Bij sommige verzekeraars kan je een hospitalisatieverzekering zonder wachttijd afsluiten. Je vult dan vaak een medische vragenlijst in, zodat de verzekeraar op de hoogte is van je gezondheidstoestand.