Kilometerverzekering

Overweeg je een kilometerverzekering voor jouw auto af te sluiten? Je kan via Verzekeringen.be de kilometerverzekering vergelijken met de andere autoverzekeringen op de Belgische markt. Zo ontdek je of de kilometerverzekering iets voor jou is!

 • Vergelijk zo’n 13 verzekeraars.
 • Bespaar tot 50% op je autoverzekering per jaar.
 • Vergelijk bij de grootste aanbieder.
Landingspagina Auto
Join The Club

Join the club.

Zoveel mensen vergeleken de afgelopen maand.

Go Big Or Go Home

Go big or go home.

vergelijk de prijs en kwaliteit van alle verzekeraars.

Zo Simpel

Amai, zo simpel!

Sluit meteen online je verzekering af.

Vul je gegevens in en bereken je prijs

Bij welke verzekeraars je kilometerverzekering vergelijken?

 • Kilometerverzekering: Belfius Direct Verzekeringen
 • Kilometerkorting: AXA, Allianz en Yuzzu

Wat is een kilometerverzekering?

De kilometerverzekering is een autoverzekering waarbij de premie afhankelijk is van het aantal kilometers je jaarlijks met de auto aflegt. Je betaalt met andere woorden voor het exact aantal gereden kilometers. Je dient wel steeds jaarlijks door te geven aan de verzekeraar hoeveel kilometers je effectief hebt gereden met de auto.

Wat is het verschil met een kilometerkorting?

In het geval van een kilometerverzekering betaal je voor het exact aantal kilometers je rijdt op een jaar. Bij een kilometerkorting krijg je een korting als je minder aantal kilometers gaat rijden. Meestal gebeurt dit in schijven zoals bijvoorbeeld 0 tot 6999 km, 7000 tot 10.000 km enzovoort.

Wanneer een kilometerverzekering afsluiten?

Volgens Belfius Direct Verzekeringen, één van de verzekeraars die zo’n kilometerverzekering aanbiedt, is een kilometerverzekering interessant zolang je niet meer dan 25.000 kilometer per jaar rijdt.

Hoe dan ook is het aangeraden om online toch de vergelijking te maken voor jouw autoverzekering. De premie van jouw verzekering is niet enkel afhankelijk van het aantal kilometers je rijdt, maar ook van factoren zoals leeftijd, schadeverleden, datum rijbewijs en dergelijke.

Wat zijn de voordelen van een km verzekering?

Wanneer je weinig kilometers op een jaar rijdt, kan een kilometerverzekering voordeliger uitkomen. Je betaalt namelijk enkel voor de kilometers die je daadwerkelijk rijdt. Daarnaast kan de kilometerverzekering een stimulans zijn om minder met de auto te rijden. Want hoe minder je rijdt, hoe lager de premie uiteindelijk is.

Wat zijn de nadelen van een km verzekering?

Wanneer je een kilometerverzekering hebt, dien je steeds elk jaar de kilometerstand door te geven aan je autoverzekeraar. Daarnaast dien je bij te betalen indien je (onverwachts) meer kilometers hebt gereden.

Wat kost een verzekering per km?

Er spelen heel wat factoren een rol in de premie van een kilometerverzekering:

 • Kilowatt auto. De kilowatt of vermogen van jouw wagen bepaalt mee de premie van je autoverzekering. Hoe hoger het aantal kilowatt, hoe hoger ook de premie
 • Waarde auto. De cataloguswaarde van de auto bepaalt meestal mee de premie van jouw autoverzekering. Soms nemen de verzekeraars ook wel eens de factuurwaarde in plaats van de cataloguswaarde
 • Gebruik auto. De premie van de autoverzekering ligt vaak hoger wanneer je jouw auto gebruikt voor professionele doeleinden dan privédoeleinden
 • Aantal jaarlijks gereden kilometers. Hoe meer kilometers je aflegt, hoe meer risico op een potentieel ongeval. Daardoor heeft het aantal kilometers effect op de premie
 • Leeftijd bestuurder. Als je een jonge en onervaren bestuurder bent, bestaat de kans dat de autoverzekeraar een premietoeslag toepast. Jonge bestuurders zijn namelijk vaker betrokken bij ongevallen
 • Schadeverleden. Hoe meer jaren zonder schade je kan bewijzen, hoe beter voor de premie van jouw autoverzekering

Zie dat je zeker de bovenstaande gegevens correct invult wanneer je de premie online berekent. Op die manier krijg je steeds de meest optimale premie te zien.

Hoe kilometerverzekering berekenen online?

Je kan eenvoudig jouw kilometerverzekering berekenen via Verzekeringen.be. Vergelijk bij 14 autoverzekeraars en ontdek of de kilometerverzekering iets voor jou is!