AXA verzekeringen

AXA bestaat in België uit 2 onderdelen met name AXA Belgium nv, de verzekeringstak en AXA Bank Europe nv, de banktak. Ze stelt zichzelf tot doel om uw partner zijn in financiële bescherming door, in elke fase van uw leven & ontwikkeling, te beantwoorden aan uw behoeften. Daarvoor ontwikkelt AXA producten en diensten op het vlak van verzekering, voorzorg, sparen, kredieten en vermogensbeheer.

Wie is AXA?

De roots van AXA verzekeringen zijn terug te vinden bij het oude Royale Belge (1853), een levensverzekeringsmaatschappij. Doorheen de jaren neemt deze laatste o.a. Alberta verzekeringen over, Union Belge, het Belgische Lloyd, assurance Liègoise, La Belgique en de spaarbank Ippa.

Het is pas in 1990 dat AXA Belgium het levenslicht ziet. Zij groepeert hiermee de Belgische verzekeringsactiviteiten, inclusief Drouot Belgium. In 1994 wordt Victoire Belgium overgenomen en het is pas in 1999 dat er een juridische fusie plaatsvindt tussen AXA Belgium en Royale Belge (inclusief Ippa). De nieuwe naam luidt AXA Royale belge, die in hetzelfde jaar nog Anhyp (de Antwerpse Hypotheekkas) overneemt.

In 2000 wordt AXA Bank opgericht naar aanleiding van de fusie tussen Ippa & Anhyp. In 2002 worden de verzekeringsactiviteiten losgekoppeld van de bankactiviteiten en wijzigt AXA Royale Belge haar naam in AXA Belgium. Het is deze laatste die in 2008 fuseert met Winterthur, met behoud van de naam AXA Belgium.

Bron: de historiek van AXA

Heb jij nog een polis lopen bij een verzekeringsmaatschappij die inmiddels werd overgenomen maar je weet niet door wie? Bekijk dan welke verzekeringsmaatschappij vandaag jouw polis beheert.

Welke verzekeringen biedt AXA aan?

Schadeverzekeringen (o.a. autoverzekering, familiale verzekering, pechverhelping), maar ook sparen en beleggen en verzekeringen voor professionelen.

Wat zijn de actuele prijzen en promoties?

Ben je op zoek naar een verzekering en wil je voorafgaand de markt even aftasten? Klik dan op de verzekering van je keuze, bereken de beste prijs en simuleer. De prijzen worden, na een korte vragenlijst, onmiddellijk online berekend.

Prijs verzekeringen vergelijken

Tip: hierbij vind je een overzicht van alle lopende promoties van particulieren verzekeringen.

Waar kan je de verzekeringen van AXA vinden?

Via de zelfstandige bankagenten en via het kanaal van de onafhankelijke verzekeringsmakelaar. Heb je nog geen makelaar, gebruik dan onze zoekmodule om een makelaar in je buurt op te zoeken.

Hoe kan ik AXA contacteren?

AXA verzekeringen – hoofdkantoor

Via hun contactpagina kun je een adviseur verzekeringen AXA in jouw buurt opzoeken.