Maatschappijpagina - AXA verzekeringen

Maatschappijpagina - AXA verzekeringen

AXA bestaat in België uit 2 onderdelen met name AXA Belgium nv, de verzekeringstak en AXA Bank Europe nv, de banktak. Ze stelt zichzelf tot doel om uw partner zijn in financiële bescherming door, in elke fase van uw leven & ontwikkeling, te beantwoorden aan uw behoeften. Daarvoor ontwikkelt AXA producten en diensten op het vlak van verzekering, voorzorg, sparen, kredieten en vermogensbeheer.

Historiek AXA Verzekeringen

De roots van AXA verzekeringen zijn terug te vinden bij het oude Royale Belge (1853), een levensverzekeringsmaatschappij. Doorheen de jaren neemt deze laatste o.a. Alberta verzekeringen over, Union Belge, het Belgische Lloyd, assurance Liègoise, La Belgique en de spaarbank Ippa.

Het is pas in 1990 dat AXA Belgium het levenslicht ziet. Zij groepeert hiermee de Belgische verzekeringsactiviteiten, inclusief Drouot Belgium. In 1994 wordt Victoire Belgium overgenomen en het is pas in 1999 dat er een juridische fusie plaatsvindt tussen AXA Belgium en Royale Belge (inclusief Ippa). De nieuwe naam luidt AXA Royale belge, die in hetzelfde jaar nog Anhyp (de Antwerpse Hypotheekkas) overneemt.

In 2000 wordt AXA Bank opgericht naar aanleiding van de fusie tussen Ippa & Anhyp. In 2002 worden de verzekeringsactiviteiten losgekoppeld van de bankactiviteiten en wijzigt AXA Royale Belge haar naam in AXA Belgium. Het is deze laatste die in 2008 fuseert met Winterthur, met behoud van de naam AXA Belgium.

Bron: de historiek van AXA

Aanbod verzekeringen

Schadeverzekeringen (ook wel BOAR genoemd, o.a. autoverzekering, familiale verzekering, pechverhelping,...) maar ook sparen & beleggen en verzekeringen voor professionelen. Méér info, klik door naar de producten van AXA verzekeringen.

Prijzen en promoties

Ben je op zoek naar een verzekering en wil je voorafgaand de markt even aftasten, klik dan op de verzekering van je keuze, bereken de beste prijs en simuleer. De prijzen worden, na een korte vragenlijst, onmiddellijk online berekend (*).

(*) de prijzen van makelaarmaatschappijen worden direct verstrekt uit naam van een onafhankelijke verzekeringsmakelaar.

Waar kun je de verzekeringen van AXA verkrijgen?

Via de zelfstandige bankagenten en via het kanaal van de onafhankelijke verzekeringsmakelaar. Heb je nog geen makelaar, gebruik dan onze zoekmodule om een makelaar in je buurt op te zoeken.

AXA verzekeringen – hoofdkantoor

Via hun contactpagina kun je een adviseur verzekeringen AXA in jouw buurt opzoeken.

Nuttige informatie