Goedkope motorverzekering

Heb je zonet een nieuwe motor aangeschaft? En ben je op zoek naar een goedkope motorverzekering? Dan kan je via Verzekeringen.be jouw premie online bij de belangrijkste motorverzekeraars berekenen. Sluit jouw verzekering ineens ook online af en bespaar.

Prijs motorverzekering vergelijken

Waar kan ik een goedkope motorverzekering vinden?

  • Via onafhankelijke verzekeringsmakelaars: Allianz, Baloise Insurance, Vivium en Fidea

Meer informatie over deze verzekeraars die actief zijn op Verzekeringen.be

Welke motorverzekering kan ik afsluiten?

BA Motorverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering is een wettelijk verplichte verzekering in België. Ze dekt de schade die jij met jouw voertuig aan derden hebt veroorzaakt. Dat kan gaan om materiële schade aan een voertuig of een eigendom, of lichamelijke schade aan derden.

Kleine Omnium

De kleine omnium of mini omnium bevat in de meeste gevallen de dekking brand en diefstal. Soms wordt deze waarborg uitgebreid met de dekkingen glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met een dier.

Grote Omnium

De grote omnium of full omnium bevat dezelfde dekkingen als de kleine omnium. De grote omnium zal echter ook tussenkomen wanneer je zelf aan de basis ligt van de schade. Soms vergoedt deze verzekering zelfs meer en wordt ook jouw uitrusting vergoed waaronder jouw helm, jas, laarzen, handschoenen en broek.

Welke is de goedkoopste motorverzekering?

Vaak is de BA motorverzekering de goedkoopste omdat die enkel schade aan derden dekt. Je hebt natuurlijk altijd uitzonderingen. In de meeste gevallen zijn omniumverzekeringen duurder omdat die een ruimere dekking hebben dan een standaard BA motorverzekering.

Wat bepaalt de prijs van mijn motorverzekering?

De premie verschilt van persoon tot persoon. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de prijs van jouw motorverzekering:

  • Cilinderinhoud van de motor. De premie stijgt naarmate je cilinderinhoud. Hoe groter dus de cilinderinhoud, hoe hoger ook de premie en omgekeerd
  • Waarde van de motor. In de meeste gevallen bepaalt de cataloguswaarde van de motor mee de premie van jouw motorverzekering
  • Schadeverleden. Wanneer je van motorverzekering verandert, zal de verzekeraar naar jouw schadeverleden vragen. Hoe meer schadevrije jaren je kan bewijzen, hoe beter
  • Leeftijd van de bestuurder. Verzekeraars rekenen vaak bij jonge bestuurders een premietoeslag aan omdat ze een hoger risico op een ongeval hebben
  • Combinatie autoverzekering. Je kan in sommige gevallen een lagere premie bekomen wanneer je jouw autoverzekering en motorverzekering bij dezelfde verzekeraar afsluit

Zorg ervoor dat je bij de berekening van de prijzen alle gegevens zo correct mogelijk invult. Op die manier krijg je steeds de meest correcte prijzen te zien.

Hoe kan ik een goedkope motorverzekering vinden?

Zoals we reeds hebben vermeld, verschilt de premie van persoon tot persoon. Daarom is het aangeraden om bij verschillende maatschappijen een offerte aan te vragen. Om een correcte premie te bekomen, dien je de volgende zaken aan onze berekeningsmodule mee te geven:

  • Gegevens van het voertuig. Denk maar aan het type voertuig, bouwmaand en -jaar, soort brandstof en dergelijke
  • Gegevens van de bestuurder. Denk maar aan uitgiftedatum rijbewijs, schadevrije jaren, opleiding defensief rijgedrag en dergelijke
  • Profiel van de bestuurder. Denk maar aan jouw naam en e-mailadres om je eenvoudig de offertes door te sturen

Op basis van de bovenstaande gegevens krijg je een offerteoverzicht met de prijzen van de verschillende motorverzekeraars.

Nu de goedkoopste motorverzekering vinden?

Je kan via Verzekeringen.be gratis, snel en online verschillende motorverzekeraars met elkaar vergelijken. We simuleren de beste premie aan de hand van de gegevens die je hebt ingevuld. Ontdek welke motorverzekering voor jou het goedkoopste is. Sluit jouw motorverzekering ook ineens online af.

Prijs motorverzekering vergelijken