Goedkope motorverzekering

Heb je een nieuwe motor? En ben je op zoek naar een goedkope motorverzekering? Je bent aan het juiste adres. Vergelijk en bereken via verzekeringen.be online je premie bij de belangrijkste motorverzekeraars. Je kan ook online afsluiten.

Prijs motorverzekering vergelijken

Waar kan ik een goedkope motorverzekering vinden?

Op Verzekeringen.be kan je de motorverzekering vergelijken van Baloise Insurance en Belfius Direct Verzekeringen.

Meer informatie over deze verzekeraars die actief zijn op Verzekeringen.be

Welke motorverzekering kan ik afsluiten?

BA Motorverzekering

De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering is een wettelijk verplichte verzekering in België. Je BA verzekering dekt alleen maar de schade die jij met je motor aan iemand anders toebrengt. Je eigen schade wordt dus niet gedekt bij deze motorverzekering, maar het is wel de goedkoopste motorverzekering. Ideaal als je dus niet zo heel veel rijdt, geen al te dure motor hebt, of wilt besparen.

Kleine Omnium

De kleine omnium of mini omnium geeft je dezelfde dekkingen als je ba motorverzekering. Daarboven geniet je ook van extra dekkingen zoals waarborgen rond brand en diefstal. Je kan een mini omnium soms ook  aanvullen met dekkingen glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met een dier. Deze motorverzekering is minder goedkoop, maar geeft je wel veel extra veiligheid. Een gulden middenweg.

Grote Omnium

De grote omnium of full omnium geeft je dezelfde dekkingen als je kleine omnium, met wat mooie extraatjes. Dit is de enige motorverzekering formule die ook schade aan je eigen motor betaald, of dat nu door een ongeval of door jezelf komt. Sommige motorverzekeraars zien dit zelfs heel ruim en verzekeren ook de schade aan je uitrusting. Denk maar aan je helm, jas, laarzen, handschoenen of broek. Dit is de minst goedkope motorverzekering, maar ze geeft je wel volledige veiligheid. Ideaal als je een duurdere motor hebt of erg veel rijdt.

Welke is de goedkoopste motorverzekering?

De BA motorverzekering de goedkoopste motorverzekering. Die dekt dan natuurlijk ook het minste en je zal voor heel wat kosten zelf nog bijleggen. De mini of full omnium zijn minder goedkope motorverzekeringen, omdat ze veel meer kosten dekken. Je zal dus iets meer aan premie betalen, maar wel van een volledigere beschermingen genieten.

Wat bepaalt de prijs van mijn motorverzekering?

Wat zorgt ervoor dat je een goedkope motorverzekering hebt of een duurdere? Verzekeraars berekenen je motorverzekering premie op enkele factoren, maar hoeveel ze juist aanrekenen voor wat, kan wel eens verschillen.

  • Cilinderinhoud van de motor. De premie stijgt naarmate je cilinderinhoud. Hoe groter dus de cilinderinhoud, hoe hoger ook de premie en omgekeerd
  • Waarde van de motor. In de meeste gevallen bepaalt de cataloguswaarde van de motor mee de premie van jouw motorverzekering
  • Schadeverleden. Wanneer je van motorverzekering verandert, zal de verzekeraar naar jouw schadeverleden vragen. Hoe meer schadevrije jaren je kan bewijzen, hoe beter
  • Leeftijd van de bestuurder. Verzekeraars rekenen vaak bij jonge bestuurders een premietoeslag aan omdat ze een hoger risico op een ongeval hebben
  • Combinatie autoverzekering. Je kan in sommige gevallen een lagere premie bekomen wanneer je jouw autoverzekering en motorverzekering bij dezelfde verzekeraar afsluit

De prijzen van verzekeraars kunnen verschillen, hoewel ze meestal wel naar dezelfde of soortgelijke factoren kijken. Vergelijk daarom zeker goed. Vul alles correct in en vind snel een goedkope motorverzekering via onze vergelijkingstool.

Hoe kan ik een goedkope motorverzekering vinden?

Je premie verschilt van persoon tot persoon en van motorverzekeraar tot motorverzekeraar. Vergelijk daarom altijd goed, want de ene motorverzekeraar is de andere niet. Via onze berekeningstool kan je snel en eenvoudig een goedkope motorverzekering vinden. Verzamel alvast enkele documenten en gegevens om snel je vergelijking in te vullen:

  • Gegevens van het voertuig. Denk maar aan het type voertuig, bouwmaand en -jaar, soort brandstof en dergelijke
  • Gegevens van de bestuurder. Denk maar aan uitgiftedatum rijbewijs, schadevrije jaren, opleiding defensief rijgedrag en dergelijke
  • Profiel van de bestuurder. Denk maar aan jouw naam en e-mailadres om je eenvoudig de offertes door te sturen.

We geven je dan een handig offerteoverzicht op basis van die gegevens. Vul alles dus zo correct mogelijk in om de juiste prijzen te vinden.

Nu de goedkoopste motorverzekering vinden?

Je kan via Verzekeringen.be gratis, snel en online je motorverzekering simuleren en verschillende motorverzekeraars met elkaar vergelijken. We simuleren de beste premie met de gegevens die je invult. Goedkope motorverzekering gevonden die helemaal naar je zin is? Je kan dan ook ineens je motorverzekering online afsluiten.

Prijs motorverzekering vergelijken