Beroepsaansprakelijkheids verzekering Consultant

Elk jaar telt België meer consultants. Ben jij een van hen of denk je in de consultancy te stappen? Lees hier dan alles over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor consultants en bescherm je tegen gevolgen van fouten, nalatigheid of vergissingen.

 • Persoonlijke begeleiding garandeert een verzekering op maat.
 • Geniet van het grootste aanbod op de markt.
 • Vraag in 2 minuten een offerte aan.
Joske 03
Icon Prijs Kwaliteit Blauw 12

Join the club.

Zoveel mensen vergeleken afgelopen maand hun verzekering.

ICON5LGroen

Het beste van het beste.

Onze experts geven je persoonlijk advies.

ICON3LGroen

Beste prijs/kwaliteit.

Een uitgebreide verzekering voor een voordelige prijs.

Vraag je offerte aan.

Stap 1 van 2

Bij welke maatschappijen vragen wij offertes op voor je verzekering beroepsaansprakelijkheid?

Wij vragen voor jou offertes op bij Hiscox, Baloise, Allianz, Vivium, AG & Axa

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor consultants?

Een ba verzekering voor consultants beschermt je als je fouten maakt in het kader van je beroepsactiviteiten. Een vergissing, nalatigheid of slechte communicatie met je opdrachtgever kunnen er voor zorgen dat je een schadeclaim tegen je krijgt. Kosten om je (juridisch) te verdedigen, lopen snel hoog op.

Een verzekering beroepsaansprakelijkheid dekt je kosten rond het verdedigen van je zaak, eventuele schadevergoedingen en andere kosten.

Wat dekt een verzekering beroepsaansprakelijkheid consultant?

De exacte waarborgen hangen af van de formule die je afsluit bij je verzekeraar. We geven je al een overzicht over de dekkingen die je in het algemeen terugvindt in een beroepsaansprakelijkheidsverzekering consultant.

 • Beroepsfouten, nalatigheid of vergissing. Tja, uit fouten moet je leren. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering krijg je die kans ook, zonder dat je bedrijf daar al te hard onder moet lijden.
 • Foutief advies. Stel dat je verkeerd advies geeft, waardoor het bedrijf dat je adviseerde kosten maakt. Komt daaruit een claim, dan kan je die laten dekken door je verzekering beroepsaansprakelijkheid.
 • Het openbaar maken van vertrouwelijke gegevens. Worden door een vergissing of nalatigheid vertrouwelijke gegevens openbaar gemaakt, dan dekt je beroepsaansprakelijkheidsverzekering consultant kosten rond de schadeclaim.
 • Schade aan je reputatie. Je reputatie is één van de belangrijkste dingen die je hebt als consultant. Je wilt dan ook niet dat die door foute communicatie aangetast wordt. Je beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt kosten en geeft advies. Let hier goed op, want niet alle verzekeraars dekken dit.

Wat dekt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering consultancy niet?

Zoals voor elke verzekering, telt ook voor je consultant beroepsaansprakelijkheid verzekering dat je alleen gedekt bent voor onvoorziene omstandigheden. Ook moet je natuurlijk wel altijd je best doen om zoveel mogelijk schade te vermijden, door bijvoorbeeld goede en effectieve opslag voor gegevens te voorzien. Hier volgen nog wat extra zaken waar je beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet in tussen komt:

 • Verliezen en beheerskosten.
 • Medische aansprakelijkheid of objectieve aansprakelijkheid
 • Belasting, taks, sociale bijdrage of equivalent.
 • Persoonlijke aansprakelijkheid.

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nuttig voor consultants?

Zeker. Je wilt als consultant zeker zijn dat je advies in alle veiligheid kan geven en dat fouten je niet te duur komen te staan.

Ook door externe omstandigheden, kan je aansprakelijk worden gesteld. Soms lopen dingen mis. Zelfs als je alles eraan hebt gedaan om fouten te voorkomen. Je kan dan aansprakelijk worden gesteld en dat kan je heel wat kosten. Met een ba verzekering consultant kan je in alle rust en veiligheid je beroep uitoefenen.

Je commerciële activiteiten worden gewaarborgd. Zeker voor consultants is het belangrijk dat je reputatie in tact blijft om zo ook in de toekomst geen opdrachten mis te lopen. Een beroepsaansprakelijkheids-verzekering helpt je om op een snelle en gepaste manier te reageren en om kosten te drukken.

Je verzekering biedt jou en je partners meer zekerheid. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering weten jij en je opdrachtgever of partner dat je ingedekt bent. Dat komt wel net zo professioneel over. Het biedt iedereen meer zekerheid, want zelfs als er een fout gebeurt, zal de verzekering je te hulp komen.

Waarom is een verzekering beroepsaansprakelijkheid interessant voor consultants?

Er zijn nog een tal van andere voordelen die een beroepsaansprakelijkheidsconsultant je geven.

Aanvullende verzekeringen. Je kan je beroepsaansprakelijkheidsverzekering consultant nog aanvullen met een rechtsbijstand gespecialiseerd in juridische conflicten, of een cyberverzekering voor als je online handelt of een website hebt.

Wereldwijde dekking mogelijk. Aansprakelijkheid is niet overal hetzelfde. Doe je ook zaken in het buitenland, of werk je soms met buitenlandse partners, kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering consultant je helpen wegwijs te vinden in de buitenlandse wetgeving.

Hoe bereken ik de beroepsaansprakelijkheidsverzekering consultant prijs?

De prijs van je ba verzekering consultants hangt af van de bedragen die je wilt verzekeren en of je aanvullende waarborgen wilt afsluiten. Vraag vandaag nog je offerte aan om te kijken welk aanbod het beste past bij jouw wensen en budget. Je kan de beroepsaansprakelijkheidsverzekering consultant ook ineens online afsluiten.