Beroepsaansprakelijk­heid verzekering Marketing & Communicatie

Als marketeer of communicatie consultant, wil je zeker zijn dat advies of campagnes niet tegen je keren. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan je die zekerheid geven.

 • Vraag in 2 minuten een offerte aan.
 • Persoonlijke begeleiding garandeert een verzekering op maat.
 • Geniet van het grootste aanbod op de markt.
Mannetje Rechts
Icon Prijs Kwaliteit Blauw 12

Join the club.

Zoveel mensen vergeleken afgelopen maand hun verzekering.

ICON5LGroen

Het beste van het beste.

Onze experts geven je persoonlijk advies.

ICON3LGroen

Beste prijs/kwaliteit.

Een uitgebreide verzekering voor een voordelige prijs.

Vraag je offerte aan.

Stap 1 van 2

Bij wie vragen wij offertes op voor je verzekering beroepsaansprakelijkheid?

Wij vragen voor jou offertes op bij Hiscox, Baloise, Allianz, AG & Axa

Wat is een beroepsaansprakelijkheids­verzekering voor marketing & communicatie?

Een ba verzekering voor marketing en communicatie vergoedt kosten rond fouten, nalatigheid of vergissingen in je beroepsactiviteiten. Een campagne kan al eens verkeerd uitdraaien en fouten maken is menselijk. De uitkomst van een campagne heb je nooit 100% in de hand. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan je bedrijf of jij als consultant in alle veiligheid de nodige risico’s pakken. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt kosten zoals je juridische verdediging en schadevergoedingen.

Wat dekt een verzekering beroeps­aansprakelijkheid marketing en communicatie?

Hier vind je een greep uit de belangrijkste dekkingen. Je kan met onze experts bespreken welke dekkingen het beste passen bij jouw behoeften en samen een verzekering op maat samenstellen.

 • Lastercampagnes. In kader van een campagne of website wordt er ongefundeerde kritiek geuit op de concurrentie. Dat bedrijf kan daarvoor een schadeclaim indienen.
 • Schending van intellectuele eigendomsrechten. Een logo of campagne gebruikt, ondanks je goede research, beelden die erg lijken op een bestaand logo. Het bedrijf eist een schadevergoeding.
 • Beroepsfouten, nalatigheid of vergissing. Er gebeurt een fout met een e-mail campagne, waardoor het bedrijf inkomsten verliest.
 • Vertraging door onvoorziene omstandigheden.Technische problemen of andere onvoorziene omstandigheden zorgen ervoor dat je een prestatie niet op tijd kan leveren, waardoor je klant zendtijd heeft gekocht die nu niet ingevuld wordt. Je klant eist een schadevergoeding. Je ba verzekering marketing dekt je kosten rond je verdediging.
 • Ongeoorloofde vergelijkende reclame of eerroof.

Wat dekt een beroepsaansprakelijkheids­verzekering marketing niet?

Je beroepsaansprakelijkheid verzekering marketing kent ook enkele uitsluitingen. De exacte uitsluitingen hangen af van je contract, maar hier vindt je al enkele vaak voorkomende uitsluitingen:

 • Persoonlijke, medische of objectieve aansprakelijkheid.
 • Verliezen en beheerskosten.
 • Belasting, taks, sociale bijdrage of equivalent.

Is een beroepsaansprakelijkheid verzekering marketing nuttig?

Als marketeer of communicatie expert zoek je de grenzen op. Je durft al eens risico’s te nemen. Dat mag jou of je werknemers nooit te duur komen te staan. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering marketing of communicatie zorgt ervoor dat je jouw creativiteit nooit moet intomen en je toch veilig bent. Ook voor andere reden kan het nuttig zijn om een verzekering te hebben.

Ook externen kunnen je aansprakelijk stellen. Andere partijen kunnen je aansprakelijk stellen, ook al heb je alle voorzorgen genomen die je kon. Externen kunnen zaken interpreten op een manier die je niet bedoeld had. Een juridische verdediging opbouwen kost tijd en geld en je beroepsaansprakelijkheidsverzekering helpt je door beide te beperken.

Je beroepsactiviteiten worden gewaarborgd. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering garandeert dat jij verder kan met je activiteiten, ook als er even iets misloopt. Een fout kan altijd gebeuren, maar met een goede verzekering is het rechttrekken van die fout geen dure grap.

Je beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt jou en je partners meer zekerheid. Zowel jij als je partners weten met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dat je ingedekt bent. Niet alleen jij, maar ook je partners krijgen zo meer gemoedsrust en dat kan het verschil maken.

Waarom is een beroepsaansprakelijkheids­verzekering marketing interessant?

Er zijn nog een tal van andere voordelen die een beroepsaansprakelijkheid marketing je geven.

Aanvullende verzekeringen. Je beroepsaansprakelijkheidsverzekering geeft je de nodige flexibiliteit. Je kan ze aanvullen met rechtsbijstand gespecialiseerd in juridische conflicten, of een cyberverzekering tegen bedrijfsschade, hacking, of dataverlies.

Wereldwijde dekking mogelijk. Niet elk land hanteert dezelfde wetgeving rond aansprakelijkheid, wat het moeilijk kan maken om de juiste verdediging op te bouwen. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering marketing ben je gegarandeerd van de juiste, professionele hulp.

Hoe bereken ik de beroepsaansprakelijkheids­verzekering marketing prijs?

De prijs van je ba verzekering marketing hangt af van de bedragen die je wilt verzekeren en of je aanvullende waarborgen wilt afsluiten. Vraag vandaag nog je offerte aan om te kijken welk aanbod het beste past bij jouw wensen en budget. Je kan de beroepsaansprakelijkheidsverzekering marketing ook ineens online afsluiten.