Schuldsaldoverzekering alleenstaande

Op zoek naar een schuldsaldoverzekering als alleenstaande? Vind je schuldsaldoverzekering voor alleenstaande en vraag vandaag nog je offerte aan.

  • Vraag je offerte aan in 1 minuut.
  • Krijg een offerte van een gespecialiseerde verzekeraar.
  • Krijg advies op maat.
Joske 03
Icon Prijs Kwaliteit Blauw 12

Join the club.

Zoveel mensen vergeleken en bespaarden afgelopen maand.

De beste deals.

Krijg 5% korting via Verzekeringen.be.

Geen omweg.

Krijg je offerte in één stap.

Vraag je offerte aan.

Is een schuldsaldo alleenstaande verplicht?

Het is niet wettelijk verplicht om een schuldsaldoverzekering af te sluiten. In realiteit zal je bank je wel een contractuele verplichting opleggen. Als je een hypothecaire lening afsluit, je bank wel zal eisen dat je  een schuldsaldoverzekering afsluit.

Wat is een schuldsaldoverzekering voor alleenstaande?

Een schuldsaldoverzekering valt de categorie van levensverzekeringen of overlijdensverzekering. Een schuldsaldoverzekering sluit je af in combinatie met een hypothecaire lening, meestal om een woning te kopen.

Een schuldsaldoverzekering een garantie voor de bank en een bescherming voor jou. De meeste hypothecaire leningen lopen voor lange tijd. Mocht je tijdens die tijd plots overlijden, dan is de kost om de lening af te betalen vaak veel te zwaar voor één persoon om te dragen. Je schuldsaldoverzekering betaalt volledig of gedeeltelijk het openstaande bedrag.

Is een schuldsaldoverzekering voor alleenstaande nuttig?

Zoals je hierboven kunt lezen is een schuldsaldoverzekering om te voorkomen dat één iemand een zware lening moet afbetalen. Maar wat als alleenstaande? Dan heb je geen partner om te beschermen.

Toch is een schuldsaldoverzekering voor een alleenstaande nuttig. Je hebt namelijk wel dichte familie en erfgenamen. Als je plots overlijdt tijdens het lopen van je hypothecaire lening, moeten je erfgenamen de lening  verder afbetalen. Niet iedereen kan dat er financieel bijnemen.

Bij welke verzekeraars kan ik als alleenstaande een schuldsaldoverzekering berekenen?

Je kan hier een offerte krijgen van Cardif. Je kan kiezen uit verschillende formules. Zo krijg je de beste bescherming voor je lening, een formule die 100% die bij je past.  Wil je voor de volledige bescherming gaan, dan kan je ook je schuldsaldo bij Cardif nog aanvullen met verschillende waarborgen, zoals voor arbeidsongeschiktheid en onvrijwillige werkloosheid.

Vraag vandaag nog je offerte bij Cardif aan door onze berekeningstool in te vullen.

Sluit ik een schuldsaldoverzekering als alleenstaande af bij een bank of verzekeraar?

Als je voor een woonkrediet naar de bank gaat, kan de bank eisen dat je daarbij een schuldsaldoverzekering afsluit. Een bank mag dit eisen omdat zo’n verzekering de bank meer zekerheid geeft in het geval jij of je partner plots overlijdt tijdens de loopduur van de lening.

Je bent echter niet wettelijk verplicht om je schuldsaldoverzekering af te sluiten bij de financiële instelling waarbij je een woonkrediet aangaat. Je mag dus kiezen bij welke financiële instelling je de schuldsaldo afsluit. In de meeste gevallen sluiten mensen een schuldsaldoverzekering én woonkrediet af bij dezelfde financiële instelling. Aangezien die dan een korting aanbiedt op het woonkrediet. Dat houdt in dat de mensen dan kunnen lenen aan een lagere rentevoet. Door een lagere rente zal de maandelijkse aflossing minder doorwegen en dus goedkoper zijn.

Hoe wordt een schuldsaldoverzekering  alleenstaande berekend?

De onderstaande factoren hebben invloed op het afsluiten van een schuldsaldo en op de premie ervan.

Overlijdensrisico

Het overlijdensrisico wordt bepaald op basis van een medische vragenlijst of soms op basis van een medisch onderzoek. Om het overlijdensrisico te bepalen, wordt je gezondheid onder de loep genomen.

Leeftijd en ziekte

Indien je een ziekte hebt of ouder bent, dan is je premie hoger. In ernstige gevallen kan het zijn dat het niet mogelijk is om schuldsaldoverzekering af te sluiten. Je kan tot je 65ste een schuldsaldoverzekering afsluiten. Nadien is dit niet meer mogelijk. Er is immers meer kans dat je overlijdt voordat de volledige aflossing van de hypotheek is gebeurd. Je overlijdensrisico is te hoog voor het afsluiten van een schuldsaldo.

Looptijd en bedrag woonkrediet

Zowel de looptijd van je hypothecaire lening als het bedrag dat je wenst te lenen speelt een rol bij de berekening van je premie. Hoe meer je leent, hoe hoger je premie.