Bereken de prijs van je brandverzekering

Bereken snel de prijs voor je brandverzekering via Verzekeringen.be. Lees alles over de factoren die de prijs van je brandverzekering bepalen. Vergelijk bij verschillende brandverzekeraars voor de beste prijs.

 • Vergelijk zowel de prijs als de kwaliteit.
 • Bereken je prijs vrijblijvend in 5 minuten.
 • Vergelijk bij de grootste aanbieder.
Joske 02
Zo Simpel

Amai, zo simpel!

Sluit meteen online je verzekering af.

Go Big Or Go Home

Go big or go home.

Vergelijk de prijs en kwaliteit van alle verzekeraars.

Join The Club

Join the club.

Zoveel mensen vergeleken vorige maand.

Vul je gegevens in en bereken je prijs

Bij welke verzekeraars kan ik mijn brandverzekering vergelijken?

Je kan je brandverzekering vergelijken bij Belfius Direct Verzekeringen, Allianz, Baloise Insurance en Sure.

Hoeveel kost een brandverzekering?

Wat kan je zoal verwachten van prijs voor je brandverzekering? Hoeveel invloed een bepaalde factor heeft op je verzekering, verschilt per brandverzekeraar. Vergelijk dus altijd goed, want zo kun je heel wat besparen. Over het algemeen wordt de brandverzekering prijs op de volgende factoren berekend:

 1. De risico’s van het gebouw.

  Sommige bouwmateriaal zijn vatbaarder voor brand dan anderen. Denk bijvoorbeeld aan een rieten dak. Prachtig, maar niet erg vuurbestendig. Hoe meer hout of riet er in de bouw van je woning zit, hoe groter het risico op een erge brand en hoe hoger je premie ligt. Het aanwezig zijn van een mazouttank kan bijvoorbeeld ook een verhoogd risico geven naar lekken en bodemverontreiniging.

 2. De waarde die je wilt verzekeren.

  Hoe duurder het is om je woning te herstellen, hoe duurder je premie zal zijn. Een klein appartementje zal je een goedkopere brandverzekering prijs geven dan de premie die je betaalt voor een grote villa. Heb je speciale of extra duren materialen gebruikt, zal je die kosten ook dragen in je premie. Een zwembad, bijgebouwen of bijvoorbeeld de inrichting van de tuin kan een meerpremie geven.

 3. Welke waarborgen of aanvullende dekkingen je allemaal wilt.

  Je brandverzekering dekt bijna altijd brandschade en waterschade. Daarbovenop kan je nog kiezen om ook je spullen, zoals meubels, kleding en apparaten te verzekeren. Je kan je woning ook tegen diefstal of vandalisme verzekeren. Hoe meer van deze extra opties je neemt, hoe duurder je premie zal uitvallen. De prijs van deze extra waarborgen valt meestal wel heel goed mee en ze kunnen je een hoop ellende besparen. Vergelijk daarom altijd goed je brandverzekering.

 4. Hoeveel risico op diefstal er is.

  Een alleenstaande woning heeft meer kans op inbraak, omdat mensen daar minder snel zien dat er iets aan de hand is. Sommige gemeentes of steden zijn ook aantrekkelijker voor inbrekers dan andere. De maatregelen die je zelf neemt, zoals een alarm installeren of andere preventieve middelen installeren, zullen je premie dan wel weer doen zakken. Bekijk hier wel steeds goed aan welke voorwaarden je alarm moet voldoen om korting te geven op de premie.

 5. Het gebied waar je woont.

  Als je in een gebied woont dat gekend is voor overstromingsgevaar, zal je iets meer voor je premie betalen. Je verzekeraar verwacht je vaker uit te betalen.

 6. Hoeveel franchise je zelf nog wilt betalen.

  Je eigen risico is het bedrag dat je steeds zelf betaalt. Hoe meer je bereid bent om zelf bij te leggen als je brandschade of waterschade oploopt, hoe goedkoper de prijs van je brandverzekering. Het eigen risico ligt niet bij elke verzekeraar standaard even hoog. Vergelijk je brandverzekering dus zeker goed.

 7. Gebruik je de woning voor professionele doeleinde of niet.

  De brandverzekering prijzen voor zelfstandigen of handelaars liggen anders dan als je een privéwoning wilt verzekeren. Ook het stockeren van handelsgoederen dien je steeds correct op te geven.

 8. Wordt je woning onregelmatig bewoond.

  Als je vaak voor langere tijd niet thuis bent, kan dat een invloed hebben op je brandverzekering. “Een tijdje” betekent voor de meeste verzekeraars langer dan 90 dagen.

Hoe vind ik een goede prijs voor mijn brandverzekering?

Je bank zal je waarschijnlijk kortingen aanbieden als je via hen ook een brandverzekering afsluit als je een lening aangaat om een woning te kopen. Je kan ook altijd later overstappen naar een brandverzekering via een verzekeraar. Je bank mag je korting dan niet terugnemen.

Het belangrijkste is vooral goed je brandverzekering vergelijken. Zo kies je zelf of je gaat voor de goedkoopste brandverzekering prijs of voor een brandverzekering met een uitgebreide dekking. Je kan via onze simulatie snel en eenvoudig de prijs van je brandverzekering berekenen en vergelijken. Je kan ook je brandverzekering online afsluiten als je wilt.