Ethias verzekeringen

Ethias verzekeringen positioneert zich als de verzekeringsmaatschappij die doet wat moet!  Daarmee verwijst zij naar de brongedachte ten tijde van het ontstaan van Ethias verzekeringen (vroeger Omob verzekeringen), met name als verzekeraar efficiënt zijn en maximaal zorgen voor de verzekerden.

Wie is Ethias?

In 1919 richten enkele gemeente- en provinciebesturen een onderlinge verzekeringsentiteit op voor verzekering tegen brand, bliksem & ontploffingen m.n. de Onderlinge Maatschappij der Openbare Besturen, kortweg OMOB.

In 1957 stelt Omob haar diensten open voor werknemers uit de openbare sector (n.a.v. de verplichting van de burgerlijke aansprakelijkheid voor auto’s). Het is pas vanaf 1989 dat Omob verzekeringen aanbiedt voor iedereen via de oprichting, in samenwerking met het Gemeentekrediet van België (GKB), van de verzekeringsmaatschappijen Mega (schadeverzekeringen) & Mega Life (levensverzekeringen). Producten van Omob zelf worden pas beschikbaar voor iedereen vanaf het jaar 2000. Op dat ogenblik lanceert zij ook haar eerste commerciële website waar iedereen online een autoverzekering kan afsluiten.

Nog in 2000 komt Omob met Dexia Bank (het vroegere GKB) overeen dat de schadeverzekeringen van Mega worden overgenomen door Omob en de levensverzekeringen van Mega Life door Dexia Insurance. In hetzelfde jaar neemt Omob ook nog eens Audi, Mauretus verzekeringen & Mauretus spaarbank (later herdoopt tot Omob Bank) over en alsof dat de ambities niet kan stillen wordt in 2002 Naviga verzekeringen overgenomen (later Nateus verzekeringen n.a.v. de fusie met Mauretus verzekeringen).

Eind 2003 verandert Omob zelf van naam om beter haar waarden te kunnen uitdragen en heet voortaan Ethias (verzekeringen).

De overnamehonger is nog niet gestild en in 2007 koopt Ethias Belstar verzekeringen (levensverzekeraar) van Dexia Insurance en integreert deze bij Nateus verzekeringen.

2009, een jaar dat wordt gekenmerkt door de financiële crisis, verplicht Ethias om een aantal ingrepen te doen (opgelegd door de Europese Commissie wegens de verleende staatssteun). Zo moet Ethias zich voortaan concentreren op haar kernactiviteiten, haar levensverzekeringen voor particulieren afbouwen en een aantal dochters verkopen:

  • Nateus verzekeringen: werd in 2011 verkocht aan de Baloise groep die deze fusioneert met Mercator verzekeringen en omgedoopt tot Baloise Insurance
  • herverzekeraar Belré: werd in 2011 verkocht aan de Amerikaanse financiële groep Cowen
  • Ethias bank: werd in 2011 verkocht aan Optima Financial Planners en omgedoopt tot Optima Bank

Bron: de historiek van Ethias verzekeringen.

Heb jij nog een polis lopen bij een verzekeringsmaatschappij die inmiddels werd overgenomen maar je weet niet door wie? Bekijk dan welke verzekeringsmaatschappij vandaag jouw polis beheert.

Welke verzekeringen biedt Ethias aan?

Schadeverzekeringen (o.a. familiale verzekering, brandverzekering, autoverzekering…) en verzekeringen voor ondernemingen en collectieven. Ethias biedt eveneens spaarproducten aan maar wel als tussenpersoon (en dus niet als verzekeraar).

Wat zijn de actuele prijzen en promoties?

Ben je op zoek naar een verzekering, verken dan eerst even de Belgishce markt. Kies je verzekering naar keuze en bereken de beste prijzen. Na een korte vragenlijst worden de prijzen onmiddellijk online berekend.

Bereken nu de prijs van je verzekering

Tip: hierbij vind je een overzicht van alle lopende promoties van particulieren verzekeringen.

Waar kan ik de verzekeringen van Ethias vinden?

Deze worden in België verdeeld via:

Hoe kan ik Ethias contacteren?

Ethias Verzekeringen – hoofdzetel