Fidea verzekeringen

Fidea stelt zichzelf als missie voorop om hun cliënten in nood een oplossing aan te reiken die hen in staat stelt om vlug en correct de geleden schade te herstellen. Hiervoor legt zij zichzelf op te denken in termen van cliëntenbehoeften en belooft zij haar klanten een sterke partner te zijn die ervoor zorgt dat zij de draad weer snel kunnen oppikken. De verzekeringspolissen, hetzij schade-, levens- of beleggingsverzekeringen, moeten 100% op het echte leven zijn afgestemd met de nodige flexibiliteit.

Wie is Fidea?

Voor het ontstaan van Fidea verzekeringen moeten we eigenlijk teruggaan naar het voormalige Camer verzekeringen, die na een fusie met La Foncière en La Préservatrice wordt omgedoopt tot Precam verzekeringen

De jaren 90 waren turbulent door de vrije & grensoverschrijdende dienstverlening binnen Europa. Zo werd Precam in 1995 overgenomen door het Nederlandse Aegon die zich in 1995 terugtrok van de Belgische markt en haar portefeuille verkocht aan de Almanij-Kredietbank groep (heden : KBC groep). Aegon werd omgedoopt naar Delphi verzekeringen.

In 1998 ontstond de KBC Bank en Verzekeringsgroep door de fusie tussen de Kredietbank Groep, Cera Bank en Assurantiën Belgische Boerenbond (ABB, met de Algemene Verzekeringsmaatschappij voor de Middenstand, kortweg AVM, als dochter). Om meer structuur in de organisatie te brengen, werd beslist om alle verzekeringsmaatschappijen die hun producten via het kanaal van de makelaardij verdeelden te bundelen onder één noemer.

Op die manier ontstond in 1998 Fidea verzekeringen uit de verzekeraars Fidelitas (bedrijfsverzekeringen), Delphi verzekeringen en AVM verzekeringen.

Het einde van het eerste decennium van de 21ste eeuw werd echter gekenmerkt door een enorme financiële crisis. Hierdoor dienden wereldwijd lokale overheden garant te staan voor de verplichtingen van de financiële instellingen. Zo ook voor de KBC Groep. Voor deze verleende hulp diende KBC vanuit de Europese Commissie haar activiteiten af te bouwen in o.a. Fidea en Centea.

Op 30 maart 2012 werd Fidea verzekeringen overgedragen aan de Amerikaanse investeringsgroep J.C. Flowers & Co. Ze blijft echter verder opereren onder haar eigen naam.

In datzelfde jaar werd overigens een intentieverklaring afgelegd om de schadeverzekeringen van Delta Lloyd Life, gecommercialiseerd onder de naam Zelia verzekeringen, over te nemen. Op 2 april 2013 werd deze overname goedgekeurd door de toezichthouder. Fidea verwerft zo de portefeuille van Zelia verzekeringen (wiens naam verdwijnt) en versterkt daarmee haar markt– en distributiepositie.

Vervolgens heeft de Amerikaanse inversteringsgroep J.C. Flowers & Co. in oktober 2014 Fidea verzekeringen overgedragen aan de Chinese verzekeringsmaatschapij Anbang Insurance Group. Ook na deze overname zal Fidea verzekeringen verder opereren onder de naam Fidea.

Bron: meerdere bronnen werden opgezocht en geraadpleegd, maar op de website van Fidea is geen beschrijving van de historiek terug te vinden.

Heb jij nog een polis lopen bij een verzekeringsmaatschappij die inmiddels werd overgenomen maar je weet niet door wie ? Bekijk dan welke verzekeringsmaatschappij vandaag jouw polis beheert

Welke verzekeringen biedt Fidea aan?

Fidea verzekeringen commercialiseert zowel schadeverzekeringen (o.a. familiale verzekering, hospitalisatieverzekering, brandverzekering, motorrijtuigen…) als verzekeringen voor ondernemers en levensverzekeringen.

Wat zijn de actuele prijzen en promoties?

Benieuwd naar de prijs van een autoverzekering, brandverzekering of motor bij Fidea? Kies eerst de verzekering naar keuze en maak vervolgens een berekening.

Prijs verzekeringen vergelijken

Tip: hierbij vind je een overzicht van alle lopende promoties van particulieren verzekeringen.

Waar kan je de verzekeringen van Fidea vinden?

Fidea verzekeringen worden in België verdeeld via:

Hoe kan ik Fidea contacteren?

Fidea verzekeringen – hoofdzetel