Hoe vind ik een goedkope autoverzekering?

Hoe vind ik een goedkope autoverzekering?

Heb je zonet een nieuwe wagen aangekocht? En ben je op zoek naar een autoverzekering? Bereken dan jouw premie online, vergelijk verschillende aanbieders en bespaar zo op jouw autoverzekering.

Bereken meteen je autoverzekering

Welke informatie vind je hieronder terug:

Welke soort autoverzekeringen bestaan er?

BA Autoverzekering

De BA autoverzekering is verplicht in België en dekt de schade toegebracht aan derden. Deze verzekering beperkt zich niet enkel tot de vergoeding van de veroorzaakte schade, maar vergoedt ook de gevolgen van het ongeval (kosten medische zorgen, arbeidsongeschiktheid, inkomensverlies etc.).

BA + Mini-Omnium

De mini-omnium gaat een stap verder dan de BA autoverzekering. Een mini-omnium verzekert je meestal tegen diefstal, brand, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren. Het enige dat deze verzekering niet dekt, is de schade aan je wagen door een ongeval in fout.

BA + Full-Omnium

Een full-omnium bevat alle dekkingen van een mini-omnium, maar biedt een volledige bescherming van jouw wagen. Dat wil zeggen dat schade aan je wagen door een ongeval in fout ook vergoed wordt.

Kilometerverzekering

De kilometerverzekering is een type autoverzekering waarbij de premie afhangt van het aantal kilometers dat je jaarlijks aflegt met de wagen. Dat wilt zeggen hoe minder kilometers je rijdt, hoe lager je premie en vice versa.

Je kan aan jouw autoverzekering nog verschillende opties toevoegen waaronder een bestuurdersverzekering en rechtsbijstandsverzekering

Welke is de goedkoopste autoverzekering?

In de meeste gevallen is de BA autoverzekering de goedkoopste aangezien die enkel schade aan derden dekt. Er bestaan natuurlijk steeds uitzonderingen.

Wat bepaalt de premie van mijn autoverzekering?

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van jouw autoverzekering:

  • Leeftijd van de bestuurder (*)
  • Sterkte van de motor (kW)
  • Woon- en werkverkeer
  • Aantal kilometers
  • Waarde van de auto
  • Schadeverleden
  • Woonplaats
  • Gebruik
  • ...

De verzekeringsmaatschappijen hanteren vaak verschillende tarieven en criteria. Vergelijk daarom zeker jouw autoverzekering online.

(*) Als jonge bestuurder betaal je vaak een hogere prijs voor jouw autoverzekering omwille van de beperkte rijervaring en hogere kans op een ongeval. Ook voor hen is het aangeraden om hun verzekering bij meerdere verzekeraars te vergelijken.

Hoe kan ik een goedkope autoverzekering vinden?

Zoals we net meegaven, kunnen de premies per verzekeraar verschillen. Daarom is het aangeraden om bij verschillende maatschappijen een offerte aan te vragen. Dat kan uiteraard ook allemaal online. Vergelijk eenvoudig op Verzekeringen.be en vind jouw ideale autoverzekering.

Bereken meteen je autoverzekering