KBC verzekeringen

KBC Verzekeringen is een dochter van de KBC Groep die zich profileert als een geïntegreerde bank-verzekeraar. Hierdoor wordt het productenaanbod niet strikt vanuit een bancaire of verzekeringsinvalshoek gestuurd, maar wel vanuit de behoeften van de klant. Zodoende kan de klant voor elke behoefte het optimale bank- of verzekeringsproduct kiezen.

Wie is KBC?

De KBC groep is in 1998 ontstaan uit de fusie tussen het voormalige Kredietbank, de CERA en ABB verzekeringen (Assurantiën Belgische Boerenbond). Doorheen de jaren heeft ze zich gekenmerkt door haar vele acquisities en buitenlandse activiteiten (in hoofdzaak in Centraal- en Oost-Europa). KBC verzekeringen participeert overigens in meerdere verzekeringsondermingen waaronder de Groep VAB en Fidea verzekeringen de meest bekende zijn.

In 2009 moest KBC weliswaar Fidea verzekeringen en Centea bank verkopen. Dit overeenkomstig de afspraken met De Europese Commissie wegens de verleende staatssteun ten gevolge van de aanhoudende financiële crisis die héél Europa teisterde. De verkoop van beide bedrijven moet het risicoprofiel van KBC in België terugdringen.

Bron: de historiek van KBC Verzekeringen

Heb jij nog een polis lopen bij een verzekeringsmaatschappij die inmiddels werd overgenomen maar je weet niet door wie? Bekijk dan welke verzekeringsmaatschappij vandaag jouw polis beheert.

Welke verzekeringen biedt KBC aan?

Schadeverzekeringen waaronder familiale verzekering, rechtsbijstand en levensverzekeringen, maar ook verzekeringen voor verenigingsleven, evenementen, vrijwilligers, paarden, pleziervaart, beroepsleven.

Wat zijn de actuele prijzen en promoties?

Ben je op zoek naar een gepaste verzekering en wil je je voorafgaand even oriënteren? Kies dan snel even op de verzekering waarvoor je de premie wil berekenen. In minder dan 5 minuten heb je online de prijzen bij alle verzekeraars berekend.

Prijs verzekeringen vergelijken

Tip: hierbij vind je een overzicht van alle lopende promoties van particulieren verzekeringen.

Waar kan ik de verzekeringen van KBC vinden?

  • via de eigen bankkantoren
  • via een netwerk van zelfstandige verzekeringsagenten

Waar de eigen bankkantoren zich beperken tot het aanbieden van standaard verzekeringspolissen, kun je bij de verzekeringsagent terecht voor maatwerk, schaderegeling voor alle polissen en is het het enige aanspreekpunt voor beroeps- & privérisico’s van zelfstandigen.

Hoe kan ik KBC contacteren?

KBC verzekeringen NV – hoofdzetel

Via hun contactpagina kun je een adviseur verzekeringen KBC in jouw buurt opzoeken.