Rijd veiliger én voordeliger met rijhulpsystemen

Rijd veiliger én voordeliger met rijhulpsystemen

Steeds meer autoconstructeurs bieden rijhulpsystemen aan bij hun wagens en bij sommige merken zijn deze zelfs inbegrepen in de standaarduitrusting. Een evolutie die wij alleen maar kunnen aanmoedigen! Maar wat zijn rijhulpsystemen en hoe helpen ze je? Het zijn systemen die zorgen voor een daling van het aantal ongevallen en ook de gevolgen van deze ongevallen beperken. Ze zijn dus van groot belang voor jouw veiligheid.

Autoverzekering berekenen

Informatie over rijhulpsystemen:

Tot 50% korting op je autoverzekering met rijhulpsystemen

Leveren de hulpsystemen ook voordelen op voor een autoverzekering? Reken maar van wel. Bij verschillende maatschappijen kan je genieten van een korting tot en met 20% indien je voertuig over minstens één van bovenstaande rijhulpsystemen beschikt. Met de Allianz Bonus Drive app kan je zelfs genieten van kortingen tot en met 50%, jouw persoonlijke rijgedrag bepaalt je autopremie. Bereken snel je voordeel op jouw autoverzekering.

Wat zijn de belangrijkste rijhulpsystemen?

Parkeerhulpsystemen

Ingebouwde sensoren zijn sensoren die een geluidsmelding geven bij het parkeren. De sensoren verwittigen de bestuurder door middel van geluidsignalen indien de bestuurder zich te dicht met zijn wagen bij een ander voorwerp bevindt.

Automatische noodoproep bij ongeval

eCall is een systeem in de wagen dat automatisch een oproep uitstuurt naar een hulpcentrale als je betrokken bent bij een ernstig ongeval. Er ontstaat dan een spraakoproep tussen de inzittende en de hulpcentrale.

Rijstrookondersteuning

Met lane support, ook wel rijstrookondersteuning genoemd, blijft de bestuurder steeds mooi tussen de lijnen rijden. Het systeem verwittigt/helpt de bestuurder zijn traject te corrigeren indien hij afwijkt zonder zijn richtingsaanwijzers te hebben gebruikt.

Vermoeidheidsdetectie

Een systeem dat de signalen van vermoeidheid bij de bestuurder herkent en aanraadt om een pauze te nemen bij deze signalen.

Dodehoekwaarschuwing

Deze assistent verwittigt je wanneer er een gevaar gelokaliseerd wordt in de dodehoek van je auto. Je wordt op de hoogte gebracht door een waarschuwingssignaal of een lichtje dat begint te branden bij potentieel gevaar.

Noodstop- of noodremsysteem

Een noodstop- of noodremsysteem zorgt ervoor dat de auto automatisch afremt zodra hij te dicht in de buurt van een ander voertuig komt. Het noodstop- of noodremsysteem wordt geactiveerd indien de chauffeur te laat reageert en ergens tegenaan dreigt te rijden.

Adaptieve cruise control

Adaptieve cruise control zorgt steeds voor een veilige afstand tussen jou en je voorligger door automatisch de snelheid van je voertuig aan te passen. Vaak wordt de adaptieve cruise control in combinatie met het noodstop of noodremsysteem geleverd omdat dit systeem gebruik maakt van dezelfde sensoren.

Autoverzekering berekenen